Internetveiling voor elektriciteit groeit mee met de markt

Internetveiling voor elektriciteit groeit mee met de markt
, Upstream
@marcoderksen

Energie-keuze.nl werd twee jaar geleden opgericht om op internet energiecontracten te veilen. Oprichter Jan Vroomans heeft het bedrijf nooit harder willen laten groeien dan de markt, en dat blijkt een succesformule te zijn.

Er wordt per jaar 2,2 TWh geveild in zo`n 170 contracten. De grote vis die Vroomans binnenhaalde was Tennet, die zijn netverliezen van gemiddeld 450 GWh bij Energie-keuze.nl laat veilen voor 15 a 20 miljoen euro. `Niemand had twee jaar geleden verwacht dat we goed genoeg bevonden zouden worden door Tennet,` zegt Vroomans. Inmiddels heeft het bedrijf het vertrouwen van de markt. `De gedachte achter energie-keuze is om twee partijen die elkaar zoeken en die niet gewend zijn om elkaar te zoeken, met elkaar in contact te brengen. De koper is op zoek naar eenvoud, gemak, transparantie en scherpe prijzen. Dat willen sommige leveranciers minder. Aan de andere kant waarderen zij Energiekeuze vanwege de eerlijke kans die ze allemaal krijgen.` In navolging van het succes van energie-keuze werkt Vroomans nu aan een veiling voor gascontracten. Hier schommelen de prijzen sterker, waardoor de beslissingstijd aanzienlijk korter zal worden, 10 a 20 minuten tegen enkele dagen voor elektriciteit.

Bron:
Energietechniek nr. 9, p. 8, 2,3 p.


Geplaatst in

DelenEr zijn 0 reacties op dit artikel

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.