Irene de Bel (Opzij): “Feminisme is een subtielere strijd geworden”

Irene de Bel (Opzij): “Feminisme is een subtielere strijd geworden”
, 7DTV
@RonnieOvergoor

Irene de Bel (36) is de kersverse hoofdredacteur van het feministische maandblad Opzij. “Ik ga het anders aanpakken”, zei ze daarover in NRC. “Ik ben van een hele andere generatie, ik ben een bakfietsmoeder van 36.” De Bel was eerder hoofdredacteur van het populair-wetenschappelijk tijdschrift New Scientist, dat wordt uitgeven door Veen Media. De uitgever kocht Opzij afgelopen januari van De Weekbladpers. Ook werkte ze voor de internetredactie van Het Parool. De journaliste studeerde civiele techniek aan de Technische Universiteit Delft, maar stapte als creatieveling over naar de journalistiek. 

Irene van Bel ging dus van een wetenschapstijdschrift naar een vrouwenblad. "Ik weet wat het is om te werken in een mannenwereld. Het is niet altijd makkelijk om je staande te houden." Met twee kleinen kinderen is het volgens De Bel in de ochtend een chaos. "Ik vergeet mijn telefoon heel vaak, niet zo handig voor een hoofdredacteur."

Opzij moet een degelijk blad worden voor feminismten. "Het gaat nu nog teveel over feminisme, vrouwen van nu weten dat ze gewoon mogen blijven werken als ze kinderen hebben." En het "vechterige" mag van het blad af, vindt De Bel. "Het is een subtielere strijd geworden. Feminisme heeft niet zo'n goed imago, maar die vrouw op de barricade heeft een hoop voor elkaar gekregen."

Het Opzij van nu moet ook een nieuwe doelgroep aanboren. "Het mag wat luxueuzer."

"Ik wil verschillende activiteiten ontwikkelen", zegt De Bel. "De lezersgroep is divers, iedereen heeft haar eigen voorkeuren."


Geplaatst in

DelenEr zijn 0 reacties op dit artikel

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.