Jan-Willem Roest (PayPal): “Mobiel betalen heeft de afgelopen jaren een enorme vlucht genomen”

Jan-Willem Roest (PayPal): “Mobiel betalen heeft de afgelopen jaren een enorme vlucht genomen”

Betaal jij liever met cash, plastic of je mobiele telefoon? Er zijn steeds meer manieren waarop het betalingsverkeer, online én offline, wordt geregeld. Welke betaalmanieren zijn er in de toekomst mogelijk? Jan-Willem Roest, general manager PayPal Benelux, geeft antwoord. 

Cash? We betalen binnenkort met onze telefoon! Via een app, met near-field communication (NFC), wordt deze betaalwijze een steeds bekender gegeven. Veiligheid speelt bij dit soort betalingen een grote rol. Roest: "De markt is momenteel enorm aan het veranderen. Waar PayPal ooit begonnen is in peer-to-peer-betalingen op eBay, zijn we nu de betaalknop op elke website. Maar het kan veel meer worden in de toekomst."

Samenwerken met traditionele banken

Het bedrijf PayPal bestaat inmiddels tien jaar. Het is een online open betaalplatform dat is opgericht in 1998. Het basisprincipe is simpel: je hebt een betaalrekening op basis van een e-mailadres.

Roest is sinds juni 2016 general manager van PayPal Benelux: "Vorig jaar was een rollercoaster voor mij. Wij wilden echt gaan focussen op onze core, het betalingsverkeer. Toen werd mij gevraagd om deze nieuwe rol op mij te nemen. Dat ben ik gaan doen vanaf juni, maar dat was precies de periode dat we naar de beurs gingen."

Roest blikt terug en kijkt vooruit in deze aflevering. PayPal is een bedrijf dat in Nederland nog veel terrein wil winnen. Met 'mobile' als een van de belangrijkste drivers. Hoe gaan ze dat doen?

Jan-Willem Roest

Jan-Willem Roest is general manager PayPal Benelux. Paypal is 's werelds grootste open online betaalplatform. Zelf vult Roest dat aan met "introducing New Money" op zijn LinkedIn-profiel. Roest is sinds januari 2010 betrokken bij deze betaaloplossing-gigant, eerst als head of relationship management en vanaf januari 2013 als manager digital goods Western Europe, een belangrijke tak voor PayPal, dat in Europa vooral sterk is in dit soort digitale transacties. Een man die zijn strepen intern dus zeker heeft verdiend.

Dit interview verscheen op 7ditches.tv.


DelenEr zijn 0 reacties op dit artikel

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.