Jasper Suyk (fotograaf): “Bekende mensen fotograferen vind ik cool”

Jasper Suyk (fotograaf): “Bekende mensen fotograferen vind ik cool”
, 7DTV
@RonnieOvergoor

Fotograaf Jasper Suyk kreeg al veel bekende mensen voor zijn camera, van modellen en atleten tot artiesten. Hij begon zijn carrière in Egypte in 2007, toen hij tijdens de kerstvakantie een passie ontdekte voor fotografie. Suyk studeerde aan de Academie voor Art Direction in Amsterdam en haalt hier zijn kracht uit bij het fotograferen.

Suyk kocht in 2008 zijn eerste camera en bouwde al snel een loopbaan op in de fotografie. N Channel Duikt in het creatieve leven van fotograaf Jasper Suyk. "Bekende mensen vind ik cool." Een van de eerste bekende Nederlanders voor zijn lens was rapper Lange Frans. "Ik was twintig, mijn carrière ging snel", zegt Suyk. Om anders te zijn dan anderen denkt de fotograaf graag in concepten. "Ik heb een achtergrond in art direction. Dat helpt om bijzondere beelden te bedenken." 

Gekke plekken

Suyk transformeert mensen naar gekke plekken, laat hen gebaren maken of opvallende dingen dragen. "De ex van lange Frans heb ik gefotografeerd met ventieltjes op haar tieten. Juist om te laten zien dat ze niet nep is", zegt hij. Andere namen die hij op de kiek zette zijn model Kim Feenstra, zangeres Elise en actrice Victoria Koblenko. "Voordat ik een foto schiet is deze al klaar in mijn hoofd", zegt hij. "Ik heb ook vaak concepten in mijn hoofd die net over de grens gaan, onder meer door te werken met naakt." Daarmee weet hij ook vaak of  een plaatje een succes gaat worden of niet. "Het lukt vaak, maar ik wil meer. Om succes te hebben moet je een goed netwerk hebben."


DelenEr zijn 0 reacties op dit artikel

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.