Journalist is onbetrouwbaar en oneerlijk

Journalist is onbetrouwbaar en oneerlijk

Journalisten bereiden zich niet goed voor, zijn onnauwkeurig, onbetrouwbaar, checken informatie vaker niet dan wel, plegen vaak geen wederhoor, zijn vaak niet terzake kundig en praten elkaar na. Dat zijn enkele resultaten (.doc) van een onderzoek dat het vakblad Communicatie hield onder 250 professionele woordvoerders. Jammer dat ze in het onderzoek de betrouwbaarheid van webloggers niet hebben meegenomen.


Geplaatst in

DelenEr zijn 1 reacties op dit artikel

  • Voorlichters hebben een ander doel met publiciteit dan journalisten, in dat opzicht is de uitkomst van dit onderzoek niet verrassend, maar ook niet erg relevant. Voorlichters willen het liefst een positief verhaal in de krant, journalisten zoeken naar relevantie. En dan blijft er van het PR verhaaltje vaak niet veel over.

    geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.