Kennisdelingsomgeving webanalyse: online experimenten

Kennisdelingsomgeving webanalyse: online experimenten

Zojuist is tijdens de Web Analytics Wednesday bij Satama in Amsterdam (georganiseerd door de Web Analytics Association Nederland, WAA) een kennisdelingsomgeving gelanceerd over online experimenten. Met de software achter wikipedia (mediawiki) heeft de taskforce online experimenten van de WAA een 1e inhoudelijke aanzet gegeven voor het delen van kennis over A/B Testing, Multivariate Testing (MVT) en Behavioral Targeting.

{title}

Op de kennisdelingswebsite is voor elk van de onderwerpen uitgewerkt wat het is, wordt een praktijkcase behandeld en tevens uitgelegd hoe je zelf met de betreffende tool aan de slag kunt gaan. De praktijkcases zijn van KPN, SNS Bank en Skype. Doel van de taskforce is om meer inzicht te geven in wat er met actieve webanalyse / optimalisatie (webintelligence) allemaal mogelijk is. Dit met het doel: conversieverbetering. Daarnaast is de opzet een platform te creëren waar kennis over het onderwerp online experimenten wordt gedeeld.

Vanaf de kennisdelingsomgeving deze introductiepresentatie over online experimenten:

Lokatie wiki: http://www.waanederland.nl/mediawiki. Bij deze de uitnodiging aan een ieder om actief gebruik te maken van deze omgeving en online experimenten kennis te delen en te nemen! De inhoud van de omgeving zal worden gepresenteerd en besproken op het webanalytics congres in Maarssen op donderdag 29 mei 2008.

Disclaimer: Ik neem zelf actief deel aan de taskforce online experimenten van de WAA en heb samen met Egan van Doorn (ANWB) bovenstaande presentatie voor promotie van de kennisdelingsomgeving gemaakt.


DelenEr zijn 3 reacties op dit artikel

 • Goed initiatief Ton; succes!

  geplaatst op
 • Inderdaad zeer goed initiatief.....

  Ik kwam een beetje bedrogen uit met die slideshow. Ik dacht cases van KPN, SNS Bank en Skype te zullen zien... maar niets van dat alles.
  Wellicht practise what you preach toepassen en laten weten dat dat er niet in zit (terwijl het wel op de foto in een presentatie staat.... vandaar!)

  geplaatst op
 • @koningwoning

  de praktijkcase presentaties vind je op de kennisdelings website zelf: http://www.waanederland.nl/mediawiki

  De presentatie die in dit artikel is geplaatst is de overview van wat het is.

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.