Koop een link in de tekst

Koop een link in de tekst

Dacht eerst aan Spyware in Firefox toen ik ineens op een site die ik bezocht vanuit het niets een aantal links zag verschijnen - maar het bleek een vorm van adverteren.

Vibrant Media is verantwoordelijk voor deze nieuwe mogelijkheid om geld te verdienen met je content. Adverteerders geven aan welke woorden zij op de site van de publisher om willen zetten in een link. De publisher krijgt betaald op een pay-per-performace (cpc) basis.  De link ziet er net iets anders uit dan de gewone links in de site en door de mouse-over die informatie geeft over de site van de adverteerder voordat je klikt, is het in mijn ogen een acceptabele manier van adverteren. Ben benieuwd of we dit meer gaan zien.


Geplaatst in

DelenEr zijn 9 reacties op dit artikel

 • "Nieuwe mogelijkheid"? Dit is toch al redelijk oud geloof ik. Tenminste: DevShed doet het al sinds 2 jaar geleden of zoiets...

  geplaatst op
 • OK - nieuw voor mij, maar niet nieuw dus.

  geplaatst op
 • dit is toch gewoon een IntelliTXT principe? Daar is hier op MarketingFacts ook al vaker over gepraat.

  geplaatst op
 • Inderdaad vergelijkbaar met IntelliTXT zoals Karlijn aangeeft en hier meerdere malen besproken. Wel je literatuur bijhouden Richard ;-)

  geplaatst op
 • Inderdaad, gloeiend irritant. Zag het op www.seochat.com

  geplaatst op
 • Inderdaad het IntelliTXT-principe. Vergelijkbaar met het web-logexperiment met dit verschil dat web-log de links er server-side al in stopt en IntelliTXT en bovenstaand voorbeeld met een Javascriptje werken dat de links activeert nadat de pagina geladen is.

  Vraag is of dat principe in de nieuwe Internet Explorer-versie nog gaat werken. Daar schijnt een stevige beveiliging ingebouwd te worden tegen cross-domain scripting.

  geplaatst op
 • @RichardOsinga | Een echte retro post dus ;-)

  geplaatst op
 • Door die tooltip is tenminste snel duidelijk dat het om een advertentie gaat. Daarnaast zitten er maar 2 links in die tekst, vind ik nog wel meevallen. Ik heb genoeg banners gezien die ik heel wat irritanter vind dan deze 2 linkjes... En dan heb ik nog niks gezegd over die 'overlay'-Flash-frutsels... (Grrrr!)

  geplaatst op
 • www.comingsoon.net maakt nu ook gebruik van de manier van links, iets wat ze eerst niet deden, kan het dan wel ouderwets zijn, maar voor sommigen is het wel weer vernieuwend

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.