Kranten moeten samen kunnen met radio en tv

Kranten moeten samen kunnen met radio en tv

De Mediawet moet worden gewijzigd om nieuwe samenwerkings-verbanden tussen kranten, radio en televisie mogelijk te maken. Dit vindt het Genootschap van Hoofdredacteuren.

Voorzitter Pieter Broertjes riep staatssecretaris Van der Laan van Media vrijdag tijdens de 45ste jaarvergadering van het Genootschap op ‘eindelijk tot actie over te gaan’.

Willen kranten kunnen overleven, dan is een verruiming van de wet noodzakelijk, aldus Broertjes: ‘De tijd dat mensen voor hun nieuws vooral waren aangewezen op de krant ligt definitief achter ons. Radio, televisie en vooral internet hebben die primaire functie overgenomen. Bovendien is er een grote aardverschuiving waarneembaar, ook onder de hoogopgeleiden, van de vroegere leescultuur naar de huidige beeldcultuur.’

Journalisten moeten volgens Broertjes leren multimediaal te werken. Eerder pleitten ook de Nederlandse Dagbladpers en het Commissariaat voor de Media voor een stevige aanpassing van de Mediawet om vergaande samenwerking tussen kranten en audiovisuele media mogelijk te maken.

Bron:
http://www.volkskrant.nl/


Geplaatst in

DelenEr zijn 1 reacties op dit artikel

  • Aardig stukkie vorig jaar op mijn log. Uit het NRC.

    't Is dat zijn baas, de EO, het hem vroeg, anders zou parlementair tv-verslaggever Sjirk Kuijper van Twee Vandaag nog geen tv gehad hebben. Na 7 jaar lid geweest te zijn van Vara's debatprogramma Het Lagerhuis is de voormalig Friesch Dagbladjournalist in dienst getreden van de EO. Hij zegt: "Twee maanden geleden heb ik een tv aangeschaft. Zelf vond ik het niet nodig, maar volgens de EO is het wel handig om er een te hebben. Dan kan ik kijken hoe anderen tv maken." Waarom had je geen tv, vroeg het Nederlands Dagblad de tv-journalist. "Vanwege de geringe inhoud. Als ik nieuws kijk, wil ik kunnen doorbladeren. Ik heb meer informatie als ik een half uur lang door een stapel kranten blader, dan als ik naar het Journaal en Netwerk kijk. Ik moet nog leren tv kijken."

    Ik wens Broertjes een hele prettige wedstrijd!!!!

    geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.