Labs industrie via internet

Labs industrie via internet

Onder meer staalbedrijf Corus en chemieconcern DSM hopen te kunnen profiteren van een ontwikkeling van het Telematica Instituut op via breedband internet laboratoria op afstand te laten samenwerken.

In een bericht van het Telematica Instituut kondigen partijen de geboorte aan van het project Collaboratory.nl: virtuele laboratoriuminfrastructuur om bedrijven op afstand, via
breedband internet, gebruik te laten maken van kostbare apparatuur en specifieke deskundigheid van derden.

Met dit project is een investering gemoeid van ? 600.000. De helft wordt gefinancierd door de bedrijven, de andere helft door het Telematica Instituut.

Behalve Corus en DSM doet ook FEI Electron Optics mee aan het project. Ze treden ook toe tot het telematica consortium. Dat is belangrijk ewant daarmee krijgt de club een belangrijke verbreding onder gebruikers van technologie.

Het delen van appratuur en kennis leidt tot verlaging van kosten en daarmee tot mogelijkheden om sneller de jongste, kostbare apparatuur aan te schaffen.

Ook het delen van kennis kan beter worden over breedband internet, wat goed is voor de bedrijven maar ook onderzoekers kan stimuleren om aan nieuwe toepassingen te werken.

Bron:
http://www.telin.nl/


Geplaatst in

DelenEr zijn 0 reacties op dit artikel

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.