Leonie Kok (Civocracy): “Inwoners hebben oplossingen, daar kan de overheid gebruik van maken”

Leonie Kok (Civocracy): “Inwoners hebben oplossingen, daar kan de overheid gebruik van maken”

Leonie Kok is manager van de Nederlandse afdeling van Civocracy. Door politiek, burgers, organisaties en bedrijven bij elkaar te brengen en het gat tussen hen te overbruggen, wil Civocracy constructieve discussie faciliteren en participatie en burgerbetrokkenheid stimuleren. 

Kok maakt zich druk over hoe goede ideeën van burgers de overheid kunnen bereiken met Civocracy. "Drie jaar lang zeilde ik met mijn gezin over de wereld", vertelt ze. "We ontdekten veel landen en culturen, onder meer in Panama. Het maakt uit in wat voor gemeenschap je opgroeit. Hoe meer mensen hoe meer problemen."

Bij terugkomst kwam ze in contact met de mensen achter Civocracy, een Amerikaans-Franse startup die naar Amsterdam kwam voor Startupbootcamp. "Inmiddels zijn we met zijn negenen", zegt Kok. "Civocracy is en bottom-up netwerk, want inwoners hebben ook oplossingen. Je maakt als overheid gebruik van de kennis die in de samenleving zit." Dat gaat van oplossingen voor het lokale hondenbeleid tot discussies over politieke vraagstukken. "De gemeente krijgt een social presence waarmee ze een zekere regie kunnen nemen over wat er in de samenleving speelt."   

 

Bekijk deze aflevering op 7ditches.tv


DelenEr zijn 0 reacties op dit artikel

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.