Leuk alles online, behalve bij een storing

Leuk alles online, behalve bij een storing
, ING Groep
@evr

Om automatisch op de hoogte te blijven van het laatste nieuws zijn er diverse soorten RSS-readers. Nu ben ik recent overgestapt van de offline reader FeedDemon naar de online reader Bloglines. Reden van deze switch is het feit dat dit iets handiger als je op verschillende standalone pc’s/laptops werkt, echter…

De laatste tijd ligt bloglines er echter steeds vaker uit. Was het tot voor kort een kortstondige melding in de site zelf dat er een probleem was met de database, vandaag was voor lange tijd de bekende bloglines plumber in beeld, die meldde dat men ‘even’ down was. Het geheel duurde een dik uur.

Leuk ?n makkelijk alles online, maar hoogst irritant en (bijna) vergelijkbaar met een storing van het nutsbedrijf. Is dit alleen bij bloglines het geval of hebben jullie met andere (gratis) online readers vergelijkbare ervaringen?


Geplaatst in

DelenEr zijn 16 reacties op dit artikel

 • Kan je nagaan hoe snel we niet meer zonder bloglines kunnen. Ik kreeg meteen het gevoel dat ik niet meer wist wat er gebeurde :) Gelukkig zijn ze weer online.

  geplaatst op
 • Bloglines heeft het idd de laatste tijd wel erg vaak. Toch blijft het keuze nummero uno in verband met meerdere pc's. Het lijkt ook wel een trend bij del.ico.us, gmail, flickr, calendarhub en de vele andere webbased diensten die ik draai. Het wordt tijd dat er geinvesteerd gaat worden in betere pijpleidingen zodat we die plumber niet meer hoeven te bellen of te zien :D

  geplaatst op
 • De storing duurde volgens mij wel langer dan een uur en dan merk je pas hoe afhankelijk je kan worden. Voorlopig ben ik nog zo tevreden over Bloglines dat ik met een down-time niet zoveel problemen heb, maar ik exporteer wel maandelijks een opml-bestand zodat ik op elk moment kan overstappen.

  geplaatst op
 • Voor mij was het open source programma Blogbridge een mooi alternatief. Heeft alle functionaliteiten van een offline reader en voorziet in een gratis account op hun server waar je feeds bijgehouden worden. Syncen met verschillende pc's is dus geen probleem.

  Enige tip: installeer het programma niet op je pc, maar gebruik de java webstart zodat je steeds de laatste versie opstart. Bij volledige installatie verloopt het sync-proces nog niet voor 100%.

  http://www.blogbridge.com/

  geplaatst op
 • Nutsbedrijf? Afhankelijk? Niet weten wat er gebeurt in de wereld? Kom op zeg! Ooit gemerkt dat er een mooi leven buiten internet mogelijk is? Met warm water en stroom? Volgens mij schieten jullie aardig door met je 'op de hoogte blijven van nieuws'. Ooit bedacht waarom je dat wilt? Om à la minute de wereld te veranderen of zo? Een uurtje! Nota bene.

  geplaatst op
 • Altijd vervelend als iets niet werkt, maar wordt je echt zenuwachtig als je een uurtje geen nieuws kan lezen? Dan ben je volgens mij toch echt verslaafd!

  geplaatst op
 • Bloglines ligt weer plat :-(

  geplaatst op
 • Jep, de 'The Bloglines Plumber' staat er weer..

  geplaatst op
 • We hebben deze discussie al eens eerder op Marketingfacts gehad: Welke service mag je verwachten van gratis diensten?

  geplaatst op
 • Ook hebben we al eens een discussie gehad over het installeren van Feeddemon op een rss-stick. Ik kan zo snel de discussie niet meer vinden. Wellicht een tip voor de nieuwe site: betere zoekfunctionaliteit, met name zoeken in commentaar.

  geplaatst op
 • Jan, ik was die discussie ook aan het zoeken en heb het inmiddels hier gevonden.

  geplaatst op
 • Kom op man een uurtje geen nieuws! Ga eens naar buiten doe wat..

  geplaatst op
 • ik gebruik rss denk ik op een hele andere manier dan jullie, maar ik heb bij feedo nog nooit een probleem gehad met een storing...

  geplaatst op
 • Het meest vervelende van een storing bij Bloglines is dat het aantal RSS-readers van je weblog opeens met 30% tot 40% inzakt. Scheelt een hoop bereik weet ik uit ervaring.

  geplaatst op
 • Hoi Erik, ik gebruik FeedDemon (offline) in combinatie met NewsGator Online. Ik ben dat juist gaan gebruiken vanwege diverse pc's en laptops op diverse lokaties. NWSGT zorgt dan voor synchronisatie tussen de diverse FD 'lokaties'. Dus altijd up-to-date (als je internetconnectie hebt) en ook de mogelijkheid voor offline kunnen lezen als er geen internet is of een storing.

  geplaatst op
 • Bloglines is laatst verhuist naar een nieuw datacenter dat, als het goed is, meer capaciteit aankan en deze downtime moet gaan beperken. Ze zullen wel wat verhuisprobleempjes hebben..

  Zie: Bloglines Has a New Home

  Bloglines has completed the relocation to our new data center. Don't panic if some subscriptions haven't started updating with new items yet. Our machines will be catching up with the activity of the blogosphere for the next few hours. We know a lot of you are getting the shakes so we didn't want to keep you from your Bloglines any longer than necessary.

  There is also a known issue with some subscriptions showing incorrect unread counts. However, your unread items have not been lost. Clicking on the subscription will display all the unread articles. We are working to fix this.

  We'll follow up with a more detailed post when we're more settled in. Thanks again for your patience support during this outage.

  - The Bloglines Team

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.