Los Angeles Times lanceert Wiki

Los Angeles Times lanceert Wiki

Carl meldde al eerder over het gedurfde experiment van LATimes.com om haar lezers de gepubliceerde artikelen te laten corrigeren. Sinds vandaag (?) staat de Los Angeles Times Wikitorial Page open voor het publiek. Daarmee is het (voor zover bekend) de eerste grote nieuwssite met een Wiki.

De eerste Wikitorial geeft lezers de mogelijkheid te reageren op het artikel “War and Consequences” dat eerder in de printeditie is verschenen. Alhoewel werd gevreesd dat het niet zou aanslaan bij het publiek, zijn er inmiddels een groot aantal wijzigingen op het artikel geregisteerd. Gezien sommige nicknames die zijn gebruikt door lezers, verwacht ik dat op korte termijn de Wiki alleen geupdate kan worden door geregistreerde gebruikers.


Geplaatst in

DelenEr zijn 11 reacties op dit artikel

 • Helaas, hij is alweer offline. Hopelijk binnenkort weer online voor geregistreerde gebruikers, vond het wel een goed idee.

  geplaatst op
 • Gezien de gebruikte nicknames en de teksten die deze idioten plaatsen verbaasd het met niets. Wel jammer dat het experiment slechts een dag heeft mogen duren. Zoals gezegd verwacht ik wel dat ze terugkomen maar dan met een Wiki dat alleen is te wijzigen door geregistreerde gebruikers.

  geplaatst op
 • In Nederland zijn heel wat dagbladen met een groot aantal geregistreerden. Met name onder de zogenaamde 'kwaliteitskranten'. Volgens mij een goed idee om dit te gaan doen (zie http://www.8a.nl/blog/?p=36).

  geplaatst op
 • Absoluut mee eens Sipke. Zo zou bijvoorbeeld de Volkskrant inmiddels 400,000 geregistreerde lezers hebben. Lijkt me een aardige basis voor een levendige Wiki!

  En wat te denken van het door de lezers aangepaste artikelen in de zaterdag- of extra zondagkrant?

  geplaatst op
 • Beetje dom van LA Times niet meteen met registratie te beginnen want als je ERGENS Wiki-vandalisme kan verwachten is het wel als je de gelegenheid hebt om kritiek te geven.

  geplaatst op
 • Het openstellen van reactiemechanismen op nieuwssites is blijkbaar een utopie. Eerder al sloot de Ventura County Star haar reactiemogelijkheid om vergelijkbare redenen.

  geplaatst op
 • Ook de reactie mogelijkheden via nu.nl in samenwerking met stand.nl waren binnen de kortste keren verdwenen. Toch had ik het idee dat hier heel wat relevante (ietwat naar rechts neigende) meningen naar voren werden gebracht. Overigens hebben kranten nogal wat redacteuren (en stagiaires) die heel goed een en ander zouden kunnen monitoren. Ik denk dat een wiki die gelijk een melding stuurt van het toegevoegde naar een bepaald mail adres makkelijk is te programmeren.

  geplaatst op
 • @marco: de reactiemogelijkheden bij de ventura county star zijn maar een week offline geweest. Mbv hun registratie proberen ze vandalen te weren. zie : http://www.cyberjournalist.net/news/002640.php

  geplaatst op
 • btw: bij www.trouw.nl kun je ook al enige tijd op het nieuwsartikelen reageren. Deze reacties worden door de redactie gemodereerd.

  geplaatst op
 • @ab: Net als bij webwereld.nl

  geplaatst op
 • @ab, fred: plaatsen van reacties die worden gemodereerd kan ook bij sites als emerce en incentive. Goed om te horen dat Ventura haar reactiemogelijkheid weer heeft opgezet; zij het na registratie. Dat laatste zal waarschijnlijk ook gebeuren met LA Times.

  Weet niet of jullie het experiment van Lammert Postma al hebben gezien maar hij heeft een soort van schil om nu.nl gebouwd:
  http://www2.hku.nl/~lammert/watvindjijvanhetnieuws

  Binnenkort eens informeren wat ze bij ilse media daar nu van vinden.

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.