Maarten Steinbuch (hoogleraar TUE): “Mensen onderschatten de snelheid waarmee dingen veranderen”

Maarten Steinbuch (hoogleraar TUE): “Mensen onderschatten de snelheid waarmee dingen veranderen”

Maarten Steinbuch is hoogleraar aan de Technische Universiteit Eindhoven. Hij doet onderzoek naar robots voor de zorgsector en de industrie. Ook werkt Steinbuch aan elektrisch vervoer, zelfrijdende autotechniek en kernfusie. “Ik heb al drie jaar een Tesla, want alleen maar praten over elektrische auto’s vond ik niet genoeg”, zegt hij. “Het is een iPad op wielen.”

Snelwegen slippen dicht en fossiele brandstoffen raken op. Biedt techniek de uitkomst? Er is echt iets aan de hand in de automotive-sector, leert Steinbuch zijn studenten. “We zitten in een transitie. Mensen onderschatten de snelheid waarmee dingen veranderen.” We zijn er nog lang niet, maar we gaan naar een groene, duurzame samenleving, weet de hoogleraar. “Niet omdat fossiele brandstof op is, maar omdat we de co2-uitstoot moeten reduceren. Landen zoals Duitsland en Noorwegen gaan op korte termijn afdwingen dat consumenten elektrische auto’s kopen.” ​

 


Geplaatst in

DelenEr zijn 0 reacties op dit artikel

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.