ManagementSite nu ook webloguitgever

ManagementSite nu ook webloguitgever

ManagementSite.nl, een van de grotere aanbieders van artikelen voor en door professionals is ook gestart met een webloguitgeverij aldus Frankwatching. De site, die werkt met een hoogwaardige redactie onder leiding van prof. dr. Willem Mastenbroek, experimenteert op dit moment met de eerste weblogs waarvan ManagementPro.nl af-gelopen vrijdag live is gegaan. De bedoeling is dat er snel meer volgen.

Heeft iemand de RSS-feed al gevonden?


Geplaatst in

DelenEr zijn 7 reacties op dit artikel

 • Hoogwaardige redactie onder leiding? Duh, je moet niet alles geloven wat je leest. Prof. Mastenbroek en een paar anderen zijn alleen in naam aan de site verbonden. Slim hoor. Iedereen trapt er kennelijk in.

  geplaatst op
 • Karin, vanmorgen nog even gechecked bij Frank, hij kent prof. Mastenbroek en zal het niet voor niets zo hebben opgeschreven. Mocht ik er helemaal naast zitten dan hoor ik het graag!

  geplaatst op
 • Het is maar hoe je het bekijkt. Mastenbroek Sr. en Jr. hebben diverse weblog(gers) benaderd om deel uit te maken van hun weblognetwerk. Ze zijn dus niet alleen in naam verbonden, maar werken er zelf dus actief aan.

  HRlog.nl is door de Mastenbroeken benaderd ook deel uit te maken van het weblognetwerk onder de vlag van ManagementSite.

  geplaatst op
 • De feed is te vinden op http://www.managementpro.nl/feed/

  geplaatst op
 • Wat maakt een redactie hoogwaardig? Maar dat terzijde.

  Ik heb mijn kanttekeningen bij een dergelijk ambitieus zakelijk weblog-project. Als namelijk iets de afgelopen jaren duidelijk is geworden op weblogs en sites waar men op kan reageren (Emerce, WebWereld), is het wel dat professionals lezen, maar niet reageren. Business Blogs zijn vooral het domein van (al dan niet gefrustreerde) wannabe's, professionals-in-spé en eenpitters, met slechts hier en daar een vrijgevochten professional die het wel aandurt. Dat wil niet zeggen dat de kwaliteit daarmee laag is - integendeel zelfs, zie Marketingfacts waar vooral zelfstandige ondernemers actief reageren - maar wel dat het enorm veel moeite kost om de tongen los te maken bij misschien wel je belangrijkste doelgroep.

  ManagementPro.nl richt zich nog meer dan bv. Marketingfacts op professionals, en dan zal het erg lastig worden om de gewenste interactie van de grond te krijgen. Zie bijvoorbeeld de kwalitatief uitstekende weblogs HRlog of mediaonderzoek.nl: trekken beide vele duizenden bezoekers per maand, maar men reageert er nauwelijks.

  Waarom niet? Verzin er maar een reden voor. Ik zal er straks een nieuw topic van maken op dit weblog om er een paar op te sommen.

  Nou heeft ManagementSite nog het voordeel dat er heel wat interimmanagers en consultants die zich willen profileren. Het lijkt me een mooie uitdaging om die weten te bewegen tot reageren zonder dat het uitmondt in haantjesgedrag.

  En verder zal in het begin veel afhangen van de auteurs. Reageer op elkaars berichten, zorg dat de discussie op gang. Huur in het begin desnoods een aantal mensen in die maandelijks elk een x-aantal inhoudelijke reacties plaatsen. Breng leven in de blogbrouwerij, dan verspreid het succes zich vanzelf verder.

  geplaatst op
 • Marco, het is Jr. die de uitgever en redactie is, oftewel de zoon van.

  geplaatst op
 • Een paar van de commentaren nodigen uit tot een reactie:

  ManagementPro is niet af; er staat nog veel op de rol dat de komende periode verbeterd gaat worden. Verder is het ook voor ons een experiment; interactie, ervaringen en ideeen delen. Het gebeurt niet vanzelf. We zijn nog volop aan het leren hoe dat beter kan. Dat is ook de lol ervan.

  Dan de bewering dat ik alleen in naam verbonden aan ManagementSite. Dat is wel zuur om te lezen als je de afgelopen jaren zo goed als elke dag ermee bezig bent geweest.

  Vervolgens het idee dat professionals niet reageren. Inmiddels zijn er duizenden reacties op ManagementSite te vinden en zijn honderden columns door lezers geplaatst. Bij sommige bijdragen ontspinnen zich uitvoerige discussies. De meeste auteurs doen hier stevig aan mee; degenen die dit niet opbrengen worden als auteur niet meer toegelaten. Het is ook interessant om in onze stats te lezen dat de reacties door onze lezers uitstekend bezocht worden.

  Nog enkele gegevens: ManagementSite heeft ruim 41.000 geregistreerde leden die elke week het abonneebericht ontvangen; afgelopen september waren er 102.838 bezoeken; dan tellen we het bezoek aan de UK site nog niet mee. De oprichter is Willem Mastenbroek sr, die de redactie aanvoert, Willem Mastenbroek jr runt al enkele jaren de technische en commerciele kant.

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.