Marketingfacts bestaat 10 jaar! #mf10jaar

Marketingfacts bestaat 10 jaar! #mf10jaar

Marketingfacts bestaat 10 jaar! Morgen is het precies een decennium geleden dat Marco Derksen zijn eerste, inmiddels legendarische, blogpost plaatste op Marketingfacts (toen nog MediaFact). Marco was zijn tijd al ver vooruit, want zijn eerste blog past in 1 tweet:

 

Emerce, Adformatie en Tijdschrift voor Marketing, here I come ;-)

 

Dit hoogtepunt laten we natuurlijk niet zomaar voorbij gaan. Vandaag kijken we terug op de marketing facts van de afgelopen 10 jaar. Van de cursus RSS marketing tot BBQ facts, bluetooth marketing en bier, seks en reclame.

Gedurende de dag én het jaar zullen we er aandacht aan schenken, o.a. in de vorm van blogposts en andere bijdragen. En we trappen af met de speciale hippe hippe interactieve infographic die Laurens Boex en Jasper van Orden van Rodesk voor deze gelegenheid hebben gemaakt!

We zijn natuurlijk apetrots op het 10-jarig bestaan van Marketingfacts! Het begon ooit allemaal als een idee van Marco:

"Ik ben Marketingfacts (toen nog onder de naam MediaFact) begonnen omdat er destijds geen plek was waar alle kennis van het toen nog nieuwe vakgebied online marketing bij elkaar werd gebracht. En daar had ik als consultant bij een internetbureau behoefte aan.

En niet alleen ik bleek later, ook collega's en klanten als Essent en Amicon waarvoor we destijds werkten waren al snel enthousiast en hielpen mee die kennis te verzamelen. Onbedoeld groeide Marketingfacts snel uit tot een van de eerste zakelijke groepsblogs.

10 jaar later is Marketingfacts een begrip en is de jongste generatie marketeers er mee opgegroeid. Door en voor marketeers, dank!"

10 jaar Marketingfacts gevisualiseerd

Inmiddels zijn we ruim 20.000 blogposts en 11.000 reacties verder, maar draait alles nog altijd om de community. We zijn er enorm trots op dat in al die jaren bijna 600 bloggers hebben bijgedragen aan het platform. Om hen en alle andere mensen die mee hebben geholpen aan Marketingfacts te bedanken, heeft Rodesk een kick-ass infographic gemaakt die de ontwikkelingen van de site, de hoogtepunten en bijzondere blogs van de afgelopen 10 jaar visualiseert. Als je ook een blog geschreven hebt voor Marketingfacts vind je je naam onderaan terug.

Hoe is de infographic opgezet? Jasper: "De rauwe data, dus bezoekersaantallen, bloggers, posts en reacties, stond garant voor de onderstroom van de infographic. Op basis van kleur en structuur zijn de verschillende Marketingfacts perioden weergegeven. In de onderstroom is dat zo ontworpen dat de pioniersfase (eerste jaren) wat grover is van structuur, naar mate de organisatie groeide en professioneler werd worden ook de kleur en structuur fijner. Deze onderstroom is de basis van deze datavisualisatie geworden."

Laurens: "Om de details van die rijke geschiedenis in kaart te brengen, hebben we een diepte interview afgenomen. In een middag met oprichter Marco Derksen en het voltallige Marketingfacts-personeelsbestand van de afgelopen 10 jaar kwamen avonturen tijdens de pioniersjaren, bijzondere anekdotes en verhalen over feesten en studiereizen boven tafel."

#mf10jaar

Wil je meepraten over 10 jaar online marketing en 10 jaar Marketingfacts of Marco feliciteren? Gebruik dan de hashtag #mf10jaar, dan weet je zeker dat we je bijdrage zien!


DelenEr zijn 13 reacties op dit artikel

 • Vette infographic! Gefeliciteerd allemaal. 10 mooie jaren!

  geplaatst op
 • Iedereen in die infographic (de bloggers dus), alle partners van Marketingfacts en vooral ook onze (meepratende) lezers: bedankt én gefeliciteerd!

  geplaatst op
 • Congratz! Nette prestatie!

  geplaatst op
 • Heb het eerst op Twitter gefeliciteerd en nu (pas) hier - times are a' changing. En toch is Marketingfacts al die tijd niet verdwenen onder al het verander-geweld.

  Knap dat jullie het blog op koers hebben kunnen houden al die tijd.

  Iedereen van het hele MF-team en Marco natuurlijk vooral: enorm gefeliciteerd!!

  geplaatst op
 • Prachtige infographic om deze nu al historische dag te beginnen en ook weer even terug te denken aan 10 jaar geleden toen het allemaal begon in Arnhem en Nieuwegein.

  Marco en team, gefeliciteerd met dit succes.

  Edwin

  geplaatst op
 • Geweldige infographic, prachtig gedaan!

  geplaatst op
 • Gefeliciteerd! En wat een gave infographic! :).

  geplaatst op
 • Super prestatie, iedereeen (bloggers, lezers, mfacters) gefeliciteerd!

  geplaatst op
 • Toch even een screen dumpen van trending topic

  geplaatst op
 • Feest om naar te kijken, tof gedaan hoor!

  geplaatst op
 • Weer een knap staaltje van de jongens van RodesK!

  geplaatst op
 • Proficiat, Mooi werk! En een kick-ass infographic!

  geplaatst op
 • Congrats!!! fantastisch werk!!!

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.