Meer bezoek aan e-commerce sites

Meer bezoek aan e-commerce sites

Afgelopen december brachten in Nederland zo?n 2,2 miljoen personen een bezoek aan e-commercesites. Dat is 37% van de actieve internetpopulatie. Ten opzichte van een jaar eerder betekende dit een stijging van 48%. Dat heeft Nielsen//Netratings bekendgemaakt.

De meest bezochte site was marktplaats.nl, die ruim 665.000 unieke bezoekers kon registreren. Op de tweede plaats eindigde eBay.nl met bijna 607.000 unieke bezoekers. De site van postorderbedrijf Wehkamp stond met ruim 446.000 unieke bezoekers te boek als nummer drie. Overigens stond eBay ook met zijn Amerikaanse site in de lijst. Die is door ruim 207.000 mensen bezocht. Een resultaat dat goed was voor een zevende plaats.

Sterkste stijger in de toptien was kelkoo.com, dat in december 2002 met ruim 403.000 ge?nteresseerden drie keer zoveel bezoekers trok dan in december 2001. eBay.nl zag zijn bezoekersaantal toenemen met een factor 2,3. Enige daler in de toptien was Amazon.com, dat met ruim 256.000 mensen 19% minder bezoekers liet registreren dan eind 2001.

Bron:
http://www.sales-online.nl/


Geplaatst in

DelenEr zijn 0 reacties op dit artikel

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.