Meer online diensten banken mogelijk

Meer online diensten banken mogelijk

Banken doen er goed aan hun dienstenpakket via internet uit te breiden met extra diensten, vindt het Britse marktonderzoeksbureau Datamonitor.

De groep klanten die online gebruikmaken van de diensten van geldinstituten, is inmiddels groot en ervaren genoeg om meer geavanceerde diensten rendabel te laten zijn.

Dit jaar maken naar schatting 60 miljoen Europeanen gebruik van online diensten van banken. In 2002 waren dat er nog maar 23 miljoen. In 2007 zal het aantal zijn gegroeid tot 84 miljoen, zo de verwachting van Datamonitor.

In absolute aantallen zijn Duitsland en het Verenigd Koninkrijk de belangrijkste landen als het gaat om online bankieren. Per hoofd van de bevolking lopen Zweden en Finland voorop. Meer dan 40% van de bewoners van die landen handelt zijn bankzaken online af.

Volgens onderzoeksbureau Forrester Research zal het aantal online bankierende Europeanen in 2007 zelfs ruim verdubbeld zijn naar 130 miljoen mensen. Hetzelfde bureau heeft berekend dat dit jaar 4,9 miljoen Nederlanders hun bankzaken online afhandelen. In 2007 zal het naar verwachting gaan om 6,8 miljoen. Volgens een Forrester-analist maakten online bankierders eind vorig jaar 37% van alle Europese internetgebruikers uit.

?In de afgelopen twee jaar is hun aantal verdubbeld. Dat komt omdat banken hun service hebben verbeterd en internetbankieren sterk is gepromoot.? In Nederland is de penetratie van internetbankieren in 2002 met 60% toegenomen, mede dankzij de inspanningen van ABN Amro op dat vlak, aldus Forrester.

Bron:
http://www.sales-online.nl/


Geplaatst in

DelenEr zijn 1 reacties op dit artikel

  • <meta name="robots" content="noindex">

    geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.