Menno de Jong: “Levi9 voert IT-projecten uit vanuit Oost-Europa”

Menno de Jong: “Levi9 voert IT-projecten uit vanuit Oost-Europa”

Menno de Jong is de medeoprichter van IT-adviesbedrijf Levi9. Hij startte het IT-bedrijf met jeugdvriend Bernard van Oranje.

"Tijdens onze studietijd hadden we een bedrijf rondom ov-kaarten, later was het internet en internetadvies", vertelt De Jong.

Na de verkoop van een van de bedrijven volgde Levi9. "We voeren projecten uit met IT-professionals vanuit onder meer Roemenië en Servië."

De Jong had ook een project in de Oekraïne, maar het kantoor moest dicht vanwege de burgeroorlog. "Het is heel bijzonder dat het werk gewoon is doorgegaan, ondanks de onrust, mensen hebben veel commitment."

Innovatief

Levi9 telt nu 600 medewerkers, waarvan twintig in Amsterdam. "Typische klanten zijn bedrijven die een partnerschap willen aangaan en investeren in een relatie." Namen als Tele2, Exact, bol.com en TomTom. "We willen onze klanten helpen om innovatief te zijn."

Overheden behoren niet tot het klantenbestand van De Jong. "Wij zijn niet het type onderneming voor aanbesteding en politiek."

"Onze grootste concurrent is de lokale arbeidsmarkt", zegt De Jong. Want bedrijven bouwen het liefst een Nederlandse talentpool, maar er is "schaarste aan goede professionals."

De Jong ziet nog veel trends waar zijn bedrijf nog verder op kan inspelen. "Bedrijven zoals TMG zijn inmiddels databedrijven geworden." 


DelenEr zijn 0 reacties op dit artikel

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.