Mensen stelen

Mensen stelen

Mensen stelenVia Experience The Message werd ik op een erg originele campagne geattendeerd voor een ‘home security company’.

De campagne bestond uit een billboard waarop producten als slippers, kussens en spiegels bevestigd waren. Binnen 48 uur na het plaatsen van het billboard was een groot aantal van deze producten reeds door voorbijgangers gestolen en werd de ware boodschap van het billboard zichtbaar: People steal.


Geplaatst in

DelenEr zijn 5 reacties op dit artikel

 • Leuke reclame, maar heeft wel wat uitleg nodig. Gelukkig is de media/weblogs om de boodschap duidelijk te maken! Maar je moet de boodschap zien, en vervolgens moet een andere medium je de boodschap uitleggen. Dat is wel jammer van het idee.

  geplaatst op
 • Maar bij dit soort vormen van reclame blijf je wel even stilstaan. Je gaat er met mensen over praten. Het maakt je ergens van bewust.

  Een ander voorbeeld van een 'bewustzijnsactie' werd laatst op erg originele manier gedaan in de stad waar ik woon. De politie wilde namelijk mensen aanmoedigen om aangifte te doen als er in het centrum schade was aangericht aan hun auto. Als uitwerking hadden ze de billboard-ruimte volgestort met afgebroken autospiegels en een A4-tje toegevoegd met de oproep. Geweldig.

  geplaatst op
 • Zo'n zelfde reclame om aangifte te stimuleren heb ik ook gezien in Dordrecht, met handtasjes in een abri. Mooi idee.

  geplaatst op
 • Als de tekst onder de voorwerpen nu People Don't Steal was geweest, denk je dan dat men alles weer teruggehangen had?

  geplaatst op
 • Dan zou het "bewijzende" effect van de reclame een beetje teniet gedaan worden lijkt me.

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.