Microsoft’s Pizza in Redmond fiasco

Microsoft’s Pizza in Redmond fiasco
, ING Groep
@evr

Microsoft's Pizza in Redmond fiasco


Microsoft adverteert momenteel rondom de Microsoft Campus in Redmond voor MSN Search. Tod Bisshop kwam bovenstaande uiting (helaas geen betere kwaliteit gevonden) tegen op de achterkant van een auto en kon het niet laten “Pizza in Redmond” (de zoekopdracht in de advertentie) in te voeren in MSN Search en de uitkomst te vergelijken met de resultaten van Google, Yahoo! en Ask Jeeves.  Klik op de links en je trekt de conclusie dat deze uitkomst niet datgene was dat Microsoft voor ogen had.

Vervolgens maakte Tod gebruik van de ‘Search near me’ functie die gepromoot wordt in de campagne. Het eerste niet gesponsorde resultaat: Janitorial supplies. Tod sluit zijn test af met het resultaat van volgens hem ‘‘the real kicker” Google Maps.

Het aantal blogs dat dit gaat publiceren zal ongetwijfeld de komende dagen groeien.


Geplaatst in

DelenEr zijn 2 reacties op dit artikel

  • ...terechte kritiek... maar te makkelijk en flauw als je het mij vraagt. Bij elke zoekdienst kun je wel een querie bedenken die hylarisch is en niet het gewenst resultaat oplevert...

    geplaatst op
  • Klopt, dat is ook bij MSN het geval, maar adverteren met juist die query is bijzonder ondoordacht. Of niemand bij MSN heeft even een check heeft gedaan toen hij de tekst zag of men heeft de invulling domweg aan het reclamebureau heeft overgelaten zonder een final check te doen van de tekst. Beide gevallen zijn naar mijn mening een misser die ter lering en vermaak best wat publiciteit mag opleveren.

    geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.