• Mobile
    wordt gesponsord door

Near body communication: marketing bij een vervagende grens tussen mens en mobiel

Verslag van Online Tuesday #44

Near body communication: marketing bij een vervagende grens tussen mens en mobiel
, Evolve
@bramkoster

Op 8 april vond de 44e editie van Online Tuesday plaats. Net als vorig jaar in april stond OT in het kader van appril, met als thema 'near body communication'. Oftewel: welke mogelijkheden biedt de vervaging tussen mens en mobiele devices? En ook: welke verantwoordelijkheden legt dat bij ons als marketeers? Het werd door sprekers Remco Bron, Robert Leefmans en Sam Warnaar een interessante avond over iBeacons, notificaties, wearables en een chip in je hand.

Remco Bron - iBeacon

Remco Bron is oprichter van inBeacon, dat zich toelegt op de implementatie van iBeacon-technologie. In een rap tempo gaf hij een overzicht van de mogelijkheden ervan.

Robert Leefmans - Notificare

Notificare is een platform voor 'smart notifications' op desktop, tablet en telefoon. En zoals mede-oprichter Robert Leefmans aankondigde tijdens deze avond: ook voor wearables die gebruikmaken van Android Wear. Robert deed een beroep op de terughoudendheid van marketeers: liever géén notificatie dan een slechte, want anders schakelt de gebruiker die notificaties snel uit. De vraag is of dit beroep aanslaat of dat er een 'pushberichten-spam' gaat ontstaan...

Sam Warnaars - Sanoma

Sam Warnaars liet een tijd geleden een chip in zijn hand implanteren. Wel zo makkelijk als je die chip nodig hebt om alle deuren op werk te openen, toch? Vanuit zijn persoonlijke visie gaf Sam een interessant inkijkje in de toekomst van wearables.

Foto's

Kijk op de Online Tuesday-Facebookpagina voor alle foto's van het event, gemaakt door Laisa Maria.

Partners en sponsoren

Online Tuesday is het maandelijkse event over online marketing dat wordt georganiseerd door Marketingfacts, Traffic4U, NEWPEOPLE en DQ&A Media Group.

De events worden mede mogelijk wordt gemaakt door onze sponsoren Adfactor, MeasureWorks en Massarius.

De videoregistratie en livestream worden verzorgd door Event Producent.


DelenEr zijn 0 reacties op dit artikel

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.