Nederland 2 meest bekeken zender in 2004

Nederland 2 meest bekeken zender in 2004

Nederland 2 heeft afgelopen jaar het hoogste marktaandeel behaald, 18,4 procent (doelgroep 6+, tijdvak hele dag). RTL4 werd tweede met 15,4 procent en Nederland 1 derde met 11,1 procent.

Daarna volgen SBS6 (9,6), Nederland 3 (6,6), Yorin (4,4), Net5 en RTL5 (4,3), Veronica (2,8), Nickelodeon (2,4) en FoxKids (2,1). In de doelgroep boodschappers 20 - 50 jaar is RTL4 de marktleider met 17,5 procent, gevolgd door Nederland 2 met 15,1 procent en SBS6 met 10,6 procent.

Bron: Medialog


Geplaatst in

DelenEr zijn 3 reacties op dit artikel

 • Met dank aan het EK denk ik... de cijfers zullen komende jaren wel anders liggen nu de Mol de uitzendrechten van de eredivisie-samenvattingen heeft.

  geplaatst op
 • Yep Stijn: het aandeel sport is gigantisch, van de 25 best bekeken programma’s in 2004 zijn er 21 voor Nederland 2 waarvan er slechts vier géén sportuitzendingen waren. De best bekeken programma’s van de commerciëlen in de top 25 waren voor SBS6 twee wedstrijden van Oranje, en twee uitzendingen van Idols voor RTL4. Het belang van sport voor elke omroep, maar zeker voor het publieke deel, kan niet beter geillustreerd worden. De Olympische Spelen en de tweejaarlijks afwisselende voetbal EK en WK evenementen leveren evidente bijdragen aan deze gemiddelden. Sport beklijft....

  geplaatst op
 • Ik las het net zelf ook op Venturo ;)

  Het lijkt me daarom ook uitgesloten Nederland 2 volgend jaar weer de toppositie gaat pakken.. en als ze vanaf 2010 ook de uitzendrechten van het EK en WK gaan verliezen zullen ze toch wel met hele goede alternatieven moeten komen...

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.