Nederland in 2004 weer langer voor tv

Nederland in 2004 weer langer voor tv

Nederlanders zaten in 2004 gemiddeld drie uur en twaalf minuten per dag voor de televisie. Het jaar daarvoor was dat nog drie uur en zeven minuten. Dat blijkt uit cijfers die Stichting KijkOnderzoek vandaag publiceerde.

Verreweg de meeste mensen keken het afgelopen jaar naar de halve finale van het EK voetbal tussen Portugal en Nederland, ruim 8,5 miljoen. De top-7 van best bekeken programma’s bestaat geheel uit EK voetbalwedstrijden. Op de achtste plaats staat de uitzending van het afscheid van Andr? Hazes in de Amsterdam Arena. Daar keken ruim vijf miljoen mensen naar.

De kerkdienst voorafgaand aan de bijzetting van prins Bernhard werd beter bekeken dan die van zijn vrouw. Naar de uitvaart van Bernhard keken ruim 4,3 miljoen kijkers, de bijzetting van prinses Juliana hield bijna 3,5 miljoen Nederlanders aan de buis.

Hekkensluiter in de top-25 van best bekeken programma’s van het afgelopen jaar is de talentenshow Idols. De finale trok 3,4 miljoen kijkers en staat daarmee op de 24e plaats. Naar de voorronden keken ruim 3,3 miljoen kijkers, goed voor de laatste plaats.

Bron: ANP


Geplaatst in

DelenEr zijn 0 reacties op dit artikel

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.