Nederlandse weblogs gaan op commerciele toer

Nederlandse weblogs gaan op commerciele toer

Nederlandse weblogs gaan op commerciele toerVan de grote weblogs zoals Flabber, Geenstijl, Jaggle en Retecool weten we al geruime tijd dat ze niet vies zijn van een paar reclamecenten. Ook de marketingjongens van Dutchcowboys zijn recentelijk gezwicht voor het aanbod van een grote uitgever en voor businessbloggers als Frackers, Janssen, Boogert en Bosma was het een kwestie van tijd alvorens ze zouden zwichten voor het grote geld.

Nu blijkt echter dat ook Sargasso op de commerciele toer gaat. Het moet niet veel gekker worden ;-)


Geplaatst in

Delen

0
0


Er zijn 16 reacties op dit artikel

 • Marco, wij zijn zeker niet gezwicht voor het "grote geld" van een grote uitgever. DutchCowboys werkt nog steeds zelfstandig al zal bij de nieuwe 3.0 versie wel een fors aantal veranderingen worden geimplementeerd waarbij we zeker kijken naar de commerciele mogelijkheden vanuit DC gezien.

  Wij hebben juist gekozen om met een "toonaangevende" uitgever op het gebied van marketing een nieuw inititief op te starten.

  Overigens is de stap die een aantal zakelijke bloggers nu maken naar een meer commercieel model volgens mij een logische.

  geplaatst op
 • Henk, ik vind het prima wat er allemaal gebeurt. Het zat er natuurlijk al heel lang aan te komen en het is leuk om te zien welke samenwerkingsverbanden en commerciele stappen er nu worden ondernomen door webloggend Nederland.

  geplaatst op
 • Marco, daar sluit ik me helemaal bij aan. Het kleine kindje leert lopen en wordt langzaam volwassen ;-)

  geplaatst op
 • Volgens mij is het mijn taak als miniblogger om gelijk in jaloerse toon m'n afkeer te tonen, maar ik zie dit eigenlijk alleen maar positief in. Ben benieuwd hoe dit zich verder ontwikkeld.

  Heeft Webwereld/IDG geen interesse in MF toevallig? ;)

  geplaatst op
 • Wanneer volg jij marco? Of ben je al begonnen...

  geplaatst op
 • Nou drankenland kom maar op!! (de reclame moet wel gerelateerd zijn natuurlijk, de coole famous grouse vogel mag mn log (tegen betaling) best sieren :)
  Zal eens wat balletjes hier en daar opgooien.

  geplaatst op
 • Wat is "de commerciele tour"? Als je daarmee bedoelt dat ze wat ruimte vergeven aan AdSense van Google of één of andere publisher dan vind ik dat nog niet meteen een "commercieel model" en/of je ziel verkopen aan de commercie.

  Pas wanneer je de inhoud gaat aanpassen aan bedrijven / produkten en/of diensten, dan ben je slecht en afhankelijk bezig. Tot die tijd: Als de mensen hiermee hun onkosten terug kunnen verdienen en met de technische staf een keer uit eten kunnen: Who matters!

  geplaatst op
 • p.s. Ah, je mist frankwatching.com nog in het rijtje. Ook Frank wil graag in die nieuwe BWM 7 serie gaan rijden en heeft zijn ziel verkocht aan het "grote" geld! (einde sarcastische modus).

  geplaatst op
 • Ik herinner me nog het 'grote' debat rond de opname van banners op sites. Als we nu terugkijken, raar dat we daar indertijd (zo'n 10 jaar geleden) zo van wakker lagen. Morgen, idem met blogs.

  geplaatst op
 • Ach wat is commercieel? Een stukje kostendekking is wat anders dan grootschalig banneren. Sommige weblogs worden gesponsord door een hostingbedrijf en plaatsen daar een bannertje voor, anderen proberen de kosten te drukken mbv AdSense. Gratis hosting in ruil voor een bannertje is een betere deal hoor :)

  Over verdere commerciele zaken is niet gesproken, of zit iedereen met smart op de Sargasso-Lunchbox te wachten?

  geplaatst op
 • Marketingfacts.nl gaat commercieel in de plastische chirurgie? Ik zie onderstaande advertenties van Google.

  Ads door Google
  Grotere borsten
  Xml

  geplaatst op
 • Wat is commercieel precies? Ik heb ook een paar banners van Tradedoubler, AdSense, etc... Ben ik dan ook al meteen commercieel (niet echt want het levert niks op, in de eerste plaats...).

  Op tv is reclame, dat is nu eenmaal zo en dat moeten we accepteren. Op websites zit ook reclame, een website onderhouden kost ook geld, net zoals tv... Kortom, ik vind het een hele normale zaak. En vooralsnog vind ik de reclames op tv (maandverband, leningen, ringtones) een stuk irritanter dan de meeste banners op websites.

  @Bas van Eijk: BMW 7? Zo zo, Frank had niet gezegd dat hij er zoveel mee ging verdienen... Hmm... Frank? ;)

  geplaatst op
 • Heja, vliegende maandverband popups

  geplaatst op
 • Links lullen, rechts zakken vullen.

  geplaatst op
 • Gelukkig zit er een flinke levertijd op die BMW 7. Verder fiets ik nog steeds graag.

  Maar zonder gekheid, ik geloof niet dat ik met Frankwatching op deze manier het grote geld ga zien. Ik plaats vanaf afgelopen week een (= 1) extra advertentie, dat klopt.

  Meer weten? Ik heb mijn verhaal natuurlijk ook nog aan de blog toevertrouwd... De wondere wereld van een weblog

  geplaatst op
 • Dus je moet straks overal voor betalen? Beetje jammer.

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.