Eindelijk durft LinkedIn te kiezen voor live-video

Zakelijk netwerk ontdekt alsnog dat je geld kunt verdienen met video

Eindelijk durft LinkedIn te kiezen voor live-video

LinkedIn houdt zich altijd een beetje op de achtergrond wat betreft de innovatieve ideeën van andere social platformen. Op zich goed, maar dat maakte ook dat video pas in 2017 een optie werd op LinkedIn en we in 2018 pas een advertentie konden maken met video. En dat terwijl de video-revolutie al volop gaande was op social. Nu LinkedIn heeft gemerkt dat video voor meer engagement en omzet zorgt, wordt eindelijk naar de vraag van de gebruikers geluisterd. Live gaan staat nu hoog op de to-dolijst.

Live meekijken op LinkedIn

Eigenlijk ziet LinkedIn Live er hetzelfde uit als Live op Facebook of Instagram: de hoeveelheid kijkers wordt weergegeven en er is een mogelijkheid om real-time te reageren en antwoord te ontvangen. Ook vliegen de likes je figuurlijk om de oren tijdens de livesessie (aan de rechterkant van het scherm).

 

Hoe LinkedIn Live eruit ziet: bijna hetzelfde als op Facebook of Instagram

De betaversie van LinkedIn Live wordt eerst in de Verenigde Staten uitgerold. Speciaal geselecteerde personen en partijen ontvangen een persoonlijke uitnodiging om met de feature aan de slag te gaan. Na verloop van tijd wordt ook een formulier beschikbaar waar je jezelf kan opgeven als proefpersoon. Het is niet duidelijk of LinkedIn Live uiteindelijk voor iedereen beschikbaar wordt, maar wanneer de resultaten en reacties positief blijken, is de verwachting dat LinkedIn Live voor iedereen beschikbaar wordt.

Live op LinkedIn voor Q&A of beurs

De intentie van het platform om LinkedIn Live toe te voegen aan de opties is om live mee te kijken met een conferentie of een beurs. Maar er zijn nog veel meer evenementen en gebeurtenissen waar je LinkedIn Live kan inzetten:

  • Webinars
  • Q&A
  • Interne interviews
  • Interviews tijdens een beurs of conferentie
  • Keynotes tijdens bijeenkomsten
  • Product introducties
  • Uitreikingen van awards of onderscheidingen

Meer bereik met video dan op Facebook

Omdat Facebook de video-revolutie praktisch zelf is gestart, is de concurrentie moordend op het platform. Daardoor wordt het bereik van je videopost ingeperkt en ben je genoodzaakt er een budget op te zetten. Dit terwijl je op LinkedIn zonder promotie drie keer zoveel views genereert, mede door de mate van concurrentie en doordat dat jouw video voorrang krijgt in het algoritme van het platform. Zo word je gestimuleerd om video te gebruiken (waar hebben we deze strategie eerder gehoord?).

"Op LinkedIn genereer je zonder promotie drie keer meer views dan op Facebook"

Doordat LinkedIn pas zo laat met video is gestart, is de concurrentie nog laag en valt er veel meer te halen voor de gebruiker. Superslim van het platform om eerst te wachten totdat de videomarkt verzadigd is, waardoor marketeers en bedrijven op zoek gaan naar een alternatief, juist doordat het bereik wordt ingeperkt door de mate van concurrentie. Het betekent dat LinkedIn een strategisch moment heeft gekozen om te starten met video en hiermee vermoedelijk veel gebruikers van Facebook af zal snoepen/heeft gesnoept. LinkedIn Live is de volgende stap in de kaaptocht.

Credits afbeelding: Hermes Rivera (Unsplash), licentie: CC BY-NC-ND (Niet-commercieel hergebruik)

DelenEr zijn 1 reacties op dit artikel

  • Eindelijk heeft LinkedIn ook door dat Live gaan werkt! Zo ben je authentiek en bereik je je doelgroep. Kijk voor apparatuur, training & advies eens op http://www.webinarwinkel.nl en www.byourc.com! Zo ben je klaar om live te gaan op bijvoorbeeld LinkedIn.

    geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.