Nieuw Europees platform voor mobiele multiplayer games

Nieuw Europees platform voor mobiele multiplayer games
, Reddion
@alexstil

Emexus en Ex Machina introduceren ??n van de meest complete multiplayer omgevingen voor mobile gaming in Europa.

Voor deze nieuwe entertainmenttoepassing levert Emexus de technische omgeving (platform) voor de distributie en billing van de mobile games. Het platform van Emexus biedt de mogelijkheid om de gehele multiplayer spelomgeving op basis van een ASP-model te hosten. Ex Machina levert de technologie voor het uiteindelijke spel, evenals de online- en multiplayer-elementen. Gezamenlijk bieden de bedrijven een sluitend business model aan, waarbij voor het eerst eindgebruikerfacturatie (billing) per game, per gespeelde sessie of per minuut wordt aangeboden.

Het plaftorm ondersteunt multiplayer games voor bijna elke mobiele telefoon met kleurenscherm, die beschikt over Java- en GPRS-mogelijkheden. Applicaties werken dan ook niet alleen op Smartphones zoals de Nokia 7650 en Sony Ericsson P800, maar ook op eenvoudiger en inmiddels veelgebruikte toestellen waaronder de Nokia 6610, de Sony Ericsson T610 of de Sharp GX10.

?Mobile entertainment ontwikkelt zich razendsnel. Elke 5 seconden komt er een nieuwe mobile gamer bij. De mobiele devices worden steeds geavanceerder, de mogelijkheden uitgebreider en het gamen via de mobiele telefoon populairder,? licht Frans van Hulle, mede-oprichter van Emexus toe. ?Tot voor kort werd echter slechts beperkt gebruikgemaakt van de communicatiecapaciteiten op moderne mobiele apparatuur. Met de komst van de eerste echte multiplayer games zetten we nu de langverwachte kentering in.?

Jeroen Elfferich, oprichter van Ex Machina, vertelt: ?Multiplayer is de meest voor de hand liggende en daarom meest kansrijke vorm van mobile gaming. Tot nu toe waren er echter belangrijke obstakels op zowel technisch als zakelijk vlak, waardoor er nog nauwelijks voorbeelden zijn van mobiele multiplayer gaming. Met de samenwerking tussen Ex Machina en Emexus is er nu op beide punten een oplossing gevonden, die kant-en-klaar en ge?ntegreerd aan de klant wordt aangeboden.?

Bron: Persberichten.com


Geplaatst in

DelenEr zijn 0 reacties op dit artikel

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.