Nieuwe Nederlandse RSS-zoekmachine gelanceerd

Nieuwe Nederlandse RSS-zoekmachine gelanceerd

Nieuwe Nederlandse RSS-zoekmachine gelanceerdLees net op Frank-ly dat feeder.nl, een nieuwe Nederlandse RSS-zoekmachine, is gelanceerd.

Ziet er strak en simpel uit. Heb alleen het idee dat de database nog maar een beperkt aantal feeds bevat. Verder mis ik een aantal functionaliteiten die zoekdiensten als technorati en feedster wel bieden zoals populariteits-index, mogelijkheid om een zoekstring in rss-feed te plaatsen, etc. Veelbelovend maar moet nog flink aan worden gesleuteld.


DelenEr zijn 10 reacties op dit artikel

 • Ik vind veelbelovend toch niet helemaal het goede woord. Het is voornamelijk een onduidelijke site die probeert mee te liften op de RSS-hype. Waarom zou ik deze zoekmachine gebruiken in plaats van Google?

  geplaatst op
 • Een goed initiatief. Alles wat een focus op Nederlands nieuws heeft en daarmee (extra) Nederlandstalig georienteerde bezoekers kan trekken juich ik toe. Maar ... er zullen -zoals Marco terecht opmerkt- nog de nodige features bij moeten komen, wil deze service echt een trekker worden.

  geplaatst op
 • Jeroen, voorlopig is Google niet te vergelijken met RSS-zoekmachines als Technorati en Feedster. 'Dit soort' zoekmachines gebruik je o.a. als je actueel nieuws zoekt (bijv. van vandaag).

  geplaatst op
 • Daar heb je wel een punt, Marco. Maar ik heb juist het idee dat de voordelen van een RSS-zoekmachine zitten in de netwerkfuncties en populariteitsfuncties van bijvoorbeeld technorati.
  Ik ben benieuwd naar de ontwikkelingen.

  geplaatst op
 • Kan je beter nog http://zoeken.metspek.nl gebruiken, zoekt in veel meer feeds, en heeft volgens mij ook al meer links in de database staan op dit moment..

  geplaatst op
 • Ik kreeg vandaag een mailtje van Feeder dat ze niet overweg kunnen met een Feedburner-feed. Dat is zeer opmerkelijk aangezien feedburner gewone, normale RSS-feeds produceert...

  geplaatst op
 • Ben net ook op Frank-ly geweest en doe het hier nog even dunnetjes over. :-) FeedBurner-feeds werken inmiddels prima gelukkig. Ook heb ik Feeder deze week voorzien van extra functies. Het commentaar van o.a. deze weblog is daarbij waardevol gebleken. Ik denk inderdaad dat de gevorderde RSS'er Feeder voorbij surft, het is mij met name om de beginners te doen. Als die massaal 'aan de RSS gaan' moeten de uitgevers toch vanzelf volgen?

  geplaatst op
 • Voor alle fans: eindelijk kun je op Feeder (Nieuws, berichten) fulltext zoeken. Dus ook gebruik van "", - en + is nu toegestaan. Belangrijker nog: Feeder is veel sneller geworden.

  geplaatst op
 • Haha, die is goed - fans van Feeder; verkoop je ook al t-shirts? ;-)

  geplaatst op
 • Goed idee. Voorlopig bestaat de merchandise uit een unieke feed, voor hardcore Feeder-fans only: actueel Nederlands WK nieuws in je reader. Bofkont, hierbij dus ook voor jou. :-)

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.