Nike opent eerste Nederlandse winkel in Rotterdam

Nike opent eerste Nederlandse winkel in Rotterdam
, Reddion
@alexstil

Nike opent in april 2004 in Rotterdam de allereerste Nederlandse Nike-winkel. In het 400 vierkante meter grote pand brengt het Amerikaanse concern niet alleen zijn sportkleren en -schoenen aan de man, de ruimte moet de klant ook onderdompelen in de sfeer van Nike. Videoschermen en posters van sporthelden helpen daarbij. Hans Faber van Nike heeft vertrouwen in het succes van de Rotterdamse vestiging: `Mensen die kleding of schoenen gaan kopen, zullen zowel naar sportwinkels als naar de Nike-zaak gaan.

Dat is tenminste onze ervaring in het buitenland.` Nike opende eerder in Europa zaken in Barcelona, Hamburg, Lissabon, Wenen en Madrid.Concurrent Adidas, dat winkels heeft in onder meer Berlijn en Londen, heeft nog geen zaak geopend in Nederland.

Puma startte een jaar geleden een winkel in Amsterdam. `Het grote voordeel van een eigen winkel, is de betere presentatie van de producten`, meent Rianne van de Poel van Puma. Fila heeft nog geen plannen voor een eigen winkel. `Onze klanten kunnen nog prima in de bestaande zaken terecht`, zegt Edwin Douze van Fila hierover.

Bron : Algemeen Dagblad p. 11, 1/10 p.


Geplaatst in

DelenEr zijn 2 reacties op dit artikel

  • wat is de site van die nike winkel in rotterdamm

    geplaatst op
  • Ik blijf me verbazen over mensen die 2 jaar na dato nog reageren op postings. Maar goed, we zijn de beroerdste niet. De site http://www.nikerotterdam.nl/ is nog steeds under construction en eerlijk gezegd verwacht ik niet dat Nike Rotterdam ooit een eigen website zal openen.

    geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.