Nike staakt reclamespot in Australie

Nike staakt reclamespot in Australie

Nike staakt reclamespot in AustralieNike stopt in Australie met zijn huidige tv-commercial “Tennis Instructor” (met o.a. Serena Williams). In de commercial is te zien hoe jonge tennissters staan te zwijmelen bij het zien van hun tennis-leraar. Er waren klachten binnengekomen dat de commercial de indruk van pedofilie zou kunnen wekken.

Directeur Tony Balfour van Nike Australia meldt dat de timing van de tv-reclame slecht was gekozen. Anderhalve week geleden werd een in Australie bekende tennisleraar, Gavin Hopper, tot 3,5 jaar cel veroordeeld wegens seksueel misbruik van een veertienjarig meisje. Het misbruik speelde zich negentien jaar geleden af.

Voor zover bekend blijft de tv-commercial in de rest van de wereld gewoon te zien. De commercial is in verschillende versies te bekijken via www.nikespeed.com.

Bron:
http://www.adformatie.nl/


Geplaatst in

DelenEr zijn 0 reacties op dit artikel

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.