Nominaties Usability Award 2005 zijn bekend

Nominaties Usability Award 2005 zijn bekend
, ING Groep
@evr

De 10 nominaties voor de finaleronde van de Usability Award 2005 zijn bekend, namelijk:

27 april wordt bekend gemaakt wie de de vakjury als winnaar heeft gekozen.

Wie doet een voorspelling?


Geplaatst in

DelenEr zijn 15 reacties op dit artikel

 • Marketingfacts niet in de top 10? ;-)

  geplaatst op
 • Ik ben nogal fan van de ABN-AMRO bank, en moet vooral niet veel weten van de postbanksite eerlijk gezegd.

  geplaatst op
 • gelopen race. Bakker Hillegom wint natuurlijk. Voor al uw zaad!
  en je krijgt een handig plantenschepje bij iedere bestelling...

  geplaatst op
 • Philips! :)

  geplaatst op
 • ABNAMRO ;-)

  geplaatst op
 • Abn Amro, zijn die niet van die site die er af en toe uitligt, waardoor ik mijn betalingen niet kan doen op het moment dat ik dat wil? Vreemde zaak dat ze genomineerd zijn, een systeem dat niet te bereiken is voldoet wat mij betreft niet aan de norm.

  Volgens de ISO-norm (ISO 9241) is usability: "De mate waarin een interactief systeem (website, software e.d.) de gebruiker in staat stelt om effectief, efficiënt en comfortabel in een gegeven omgeving zijn taak te voltooien."

  geplaatst op
 • 1: Bakker Hillegom
  2: My Com
  3: Postbank

  Wat doet Assen hier tussen?

  geplaatst op
 • hahaha, klagen over de ABN-AMRO site is okay, maar mijn hemel wat heb ik een sloot negatieve ervaringen met de postbank site.

  geplaatst op
 • Bij de usabilityaward gaat het overigens wel om de open site en dus NIET over de gesloten site waar je overboekingen e.d. kunt doen.

  geplaatst op
 • da's maar goed ook ;)

  anderzijds snap ik niet dat waarvoor usability dan zo'n issue is, het gaat vooral om gebruikers gemak, dus voor de 'applicatie' het vinden van informatie kan ik zo nog 10.000 andere sites opnoemen die het ook 'goed' of 'aardig' doen en lekker veilig in de middenmoot zitten qua aanpak.

  het moge iig duidelijk zijn www.enschede.nl die prijs niet gaat krijgen, ehehehe. (http://www.amsterdam.nl vond ik dan wel weer aardig).

  geplaatst op
 • @chapter

  ...nog 10000 andere sites die het ook goed of aardig doen...

  Deze opmerking geeft aan dat je het blijkbaar allemaal niet zo serieus neemt, 'die usability'.

  Volgens mij zijn er maar enkele tientallen sites die het een beetje lekker doen. De meeste sites functioneren niet en zijn volstrekt ontoegankelijk voor anderen dan de makers en eigenaren. Veel sites dragen bij aan geen enkel doel van de eigenaar -winst, self service, informatie delen, community -omdat de meest elementaire informatie onvindbaar, onzichtbaar of afwezig is.

  Goede sites zijn geen toevalstreffer of een goede ingeving van een marketeer of designer. Ze zijn zorgvuldig ontworpen, getest, aangepast, gebouwd, op stabiliteit getest, van content voorzien, opnieuw getest, live gezet, kwantitatief gemonitored, aangepast, etc.

  Bij de totstandkoming van sites als Abn en Postbank werken tientallen professionals maandenlang aan de bouw en vervolgens aan het onderhoud. Alleen dan lukt het je om zonder geluk een goede site neer te zetten die resultaat biedt voor de organisatie die ze online representeert.

  10000 sites?... Wereldwijd...misschien?

  geplaatst op
 • 1. Bakker Hillegom
  2. Mycom

  en de rest is niet noemenswaardig :-)

  geplaatst op
 • Bakker Hillegom ziet er inderdaad goed uit!

  Wat vinden julie trouwens van de WebOlympics? Wie heeft die voorselectie daar eigenlijk gemaakt? En is dat werkelijk het beste wat we in Nederland te bieden hebben?

  geplaatst op
 • @daniel, ik neem het juist heel serieus, maar ik ben van mening dat deze sites er gewoon helemaal niet bovenuit springen in gebruikersgemak.

  Ze presenteren wat ze moeten presenteren (wat goed is, maar meer sites doen) en verder helemaal niets. als dan ook nog eens het afgesloten gedeelt niet mee word genomen (Juist dat wat gebruikers, dag in en dag uit gebruiken) vind ik dat alleen maar jammer.

  Misschien kun jij mij uitleggen waarom dan bijv.

  -www.rabobank.nl (in IE, same for ABN)
  -www.amsterdam.nl
  -www.tpgpost.nl
  -www.snt.nl
  -www.consumentenbond.nl

  niet genomineerd zijn. Misschien heb ik wel een verkeerd beeld hoor, maar deze sites doen in gebruikersgemak / usability niet onder voor het merendeel van de bovengenoemde site.

  ehehe, van de TPG zie ik net waarom, een van de webmanagers zit in de jury ;)

  geplaatst op
 • Ja veel sites doen niet mee omdat er mensen van in de jury zitten of omdat het klanten zijn van 2C (http://www.2c.nl) de organisator van het geheel.

  Ik las dat er ook alleen sites meedoen die zijn aangemeld door internetgebruikers, dus misschien moeten we dan volgend jaar de goede sites die hier genoemd worden maar aanmelden? Of nu alvast voor volgend jaar :-)

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.