NS start educatieve internetsite

NS start educatieve internetsite

Speciaal voor scholieren, studenten en docenten is NS op 1 oktober gestart met de educatieve website ontdekns.nl  Deze site biedt naast feiten en wetenswaardigheden ook foto?s en pictogrammen ter ondersteuning van (school)projecten over NS. Naast informatie over NS is op Ontdek NS een aantal nuttige links te vinden, bijvoorbeeld naar de sites van ministeries en andere openbaar vervoerbedrijven.

De belangrijkste doelgroepen van Ontdek NS zijn scholieren uit het basis- en voortgezet onderwijs en studenten uit het hoger onderwijs. Wie een spreekbeurt, werkstuk of scriptie moet voorbereiden, vindt op de site veel informatie over NS. Zowel over de geschiedenis van het spoorbedrijf, als de laatste ontwikkelingen zijn er veel feiten te vinden; maar ook bijvoorbeeld de verschillende beroepen bij NS komen aan bod.

Ook docenten kunnen via de site lespakketten opvragen en al surfend idee?n opdoen voor het onderwijs. Veel informatie op Ontdek NS is eenvoudig te downloaden. Scholieren en studenten kunnen daarmee direct aan de slag en bovendien is op de site een handig stappenplan te vinden voor de voorbereiding van een werkstuk of spreekbeurt over NS.

De nieuwe educatieve site is een uitgebreide aanvulling op de reeds bestaande NS Onderwijslijn (telefoonnummer 030 ? 235 36 30). Scholieren en studenten ervaren via Ontdek NS niet alleen dat treinreizen leuk en spannend is. Ze komen ook meer te weten over de belangrijke functie die NS en de andere spoorbedrijven hebben voor de mobiliteit van Nederland.

Bron:
http://www.persberichten.com/


Geplaatst in

DelenEr zijn 1 reacties op dit artikel

  • kunt u mijn zeggen hoeveel reizigers er per dag op station schothorst aankomen en vertrekken?

    geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.