NY Times wil webloggers betalen voor hyperlinks

NY Times wil webloggers betalen voor hyperlinks

The New York Times is bezig met een “Information Affiliate Program”, zo meldt Clickz.com. De gerenommeerde krant kondigde onlangs aan dat het onder de naam TimesSelect met een betaalmodel komt voor het raadplegen van columns en het archief. Om dat product aan de man te krijgen, wil men weblogs inschakelen.

Dit bleek gisteren tijdens een speech van senior vice president Nisenholtz op het Syndicate conference in New York. De krant is nog bezig met het uitwerken van de details, maar het idee is om TimesSelect slijten aan weblogs. Vervolgens wil men de blogs overhalen om links aan te brengen naar artikelen die alleen voor abonnees zichtbaar zijn, waarvoor de deelnemende weblogs via een affiliate-systeem voor worden beloond.

Het is waarschijnlijk, aldus Clickz.com, dat hetzelfde model ook zal worden gebruikt voor een aantal andere New York Times-publicaties als Boston.com en About.com

RSS groot succes
In dezelfde toespraak zei Nisenholtz dat RSS het snelst groeiende distributiekanaal is voor de NY Times. Het aantal links uit My Yahoo-RSS feeds is gestegen van een half naar zeven miljoen. Momenteel komen nog veruit de meeste bezoekers binnen via de homepage van de krant (85%) maar de verwachting is dat dat drastisch zal veranderen door de komst van RSS en andere vormen van distributie.


Geplaatst in

DelenEr zijn 3 reacties op dit artikel

 • Wil het betaalmodel zeggen dat de service linkgenerator komt te vervallen? Dit is een service, waarbij bezoekers via weblogs zonder te registreren artikelen van NYTimes kunnen bekijken.

  geplaatst op
 • Het betaalmodel geldt alleen voor het archief en voor de beste artikelen (Editor&Publishing; spreekt van "cherry picking"). De overige artikelen zullen gewoon gratis toegankelijk blijven, alleen is registratie vereist om ze te kunnen bekijken. Om die registratie te omzeilen wanneer men slechts 1 specifiek bericht wel bekijken, is die link generator ontwikkeld. Ik neem aan dat die dan ook gewoon blijft bestaan, aangezien NY Times heeft gezegd dat die artikelen via advertenties worden geëxploiteerd.

  geplaatst op
 • Leuk model, ik ben benieuwd of het werkt. Slimme internetters zullen alleen snel doorhebben dat de NY Times berichten die normaal achter een wachtwoord staan, voor Google wél beschikbaar stelt.

  Een voorbeeld:
  www.nytimes.com/pages/world/index.html
  Stel dat je het artikel "Under Pressure, Uzbek President Raises Death Toll From Clashes" wilt lezen. Je klikt op de link naar het artikel en krijgt vervolgens een melding dat je moet inloggen.

  Vervelend..

  Copy/paste je nu de titel van het artikel in Google, dan zul je zien dat het artikel geïndexeerd is en je het, als je via Google komt, wél mag lezen.

  Waarom doen ze dat?
  Bij zoekmachineoptimalisatie geldt als een van de basisregels dat je de zoekmachine én de bezoekers het zelfde moet laten zien. (da's wel zo netjes)

  Wil je dus in Google scoren op content die achter een wachtwoord zit, dan zul je deze content beschikbaar moeten maken voor mensen die via Google naar de site komen.

  Een ander voorbeeld waar deze werkwijze toegepast wordt is Webmasterworld.

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.