Online banken hebben in vijf Europese landen marktaandeel van ruim 30%

Online banken hebben in vijf Europese landen marktaandeel van ruim 30%

In vijf Europese landen heeft het marktaandeel van e-commercebanken inmiddels de 30% overschreden. In Zweden hebben online banken met 51,3% het grootste marktaandeel van heel Europa.

In Frankrijk bedraagt het marktaandeel 38,7% en in Nederland 38,5%. Deze drie landen zijn de Europese koplopers, zo blijkt uit onderzoek van Nielsen/NetRatings in november 2002. Het marktaandeel van online banken in Australie is opgelopen naar 39,6%, dat in Brazilie naar 36,2% en dat in de VS naar 12,5%.Nielsen/NetRatings onderzocht tevens de bezoekersaantallen van de Europese online financiele instellingen thuis. In de twaalf maanden tot en met oktober 2002 steeg het aantal bezoekers van 15 miljoen naar 25 miljoen. Van het totale aantal Europese internetgebruikers bezocht 37% regelmatig een site van een financiele instelling.

Bron:
Marketing News p. 8, 1/4 p.


Geplaatst in

DelenEr zijn 0 reacties op dit artikel

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.