Online koopgedrag België vs Nederland

Online koopgedrag België vs Nederland

Salesonline: Internetbezoekers in België zijn naar verhouding actieve kopers. Dat blijkt uit een studie van het Belgische onderzoeksbureau InSites Consulting. Ruim de helft (zo’n 56%) van de gebruikers heeft in het afgelopen jaar iets gekocht via het web. Daarbij gaat het om ongeveer 2,25 miljoen actieve Belgische websurfers. InSites merkt op dat dit een stijging met 4% betekent vergeleken met een jaar eerder.

Aardig om deze cijfers eens te vergelijken met de cijfers voor de Nederlandse markt.


Geplaatst in

DelenEr zijn 4 reacties op dit artikel

 • Het artikel vermeld verder:

  "InSites concludeert dat men in België internet als een volwaardig koopkanaal ziet en niet enkel als een kanaal voor standaardproducten met een laag risico."

  Ik vraag mij dan als frequente webshopper af waar al die Belgen hun aankopen doen. De lokale ecommerce sites zijn erg gering in aantal en van bijzonder povere kwaliteit. Tijd dat de Belgische handelaars dit ook als volwaardig verkoopkanaal inzien of kopen we gewoon alles op Nederlandse sites?

  geplaatst op
 • Ik heb een beetje dezelfde vraag als Frank. Ik ben een student en maak mijn thesis over e-commerce.

  Ik ben dus op zoek naar iemand die mij kan helpen om het online koopgedrag van belgen en nederlanders te gaan vergelijken.

  Neem nu bijvoorbeeld in de bloemen- en plantensector. In Nederland zijn er heel veel webshops hiervoor, terwijl er in België slecht enkele zijn. Uit mijn enquête kan ik zelfs afleiden dat de meeste belgen die webshops niet eens kennen, dus vroeg ik me af of dit artikel wel een goed beeld geeft over het online kopen in het algemeen.

  Iemand die mij kan helpen?

  geplaatst op
 • Hi Steffen,

  Wat je dan het beste kan doen is de onderzoeken van de Thuiswinkel Markt Monitor (NL cijfers over e-commerce) vergelijken met die van BeCommerce (BE cijfers over e-commerce).

  Zie voor de meest recente versies:
  http://www.marketingfacts.nl/berichten/online-bestedingen-doorbreken-grens-van-10-miljard-euro

  http://www.marketingfacts.nl/research/detail/e-commerce-in-belgium-2014

  geplaatst op
 • Bedankt voor de informatie!

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.