Online reclamefolders sparen milieu

Online reclamefolders sparen milieu
, Upstream
@marcoderksen

Online reclamefolders sparen milieuMensen zijn ge?nteresseerd in het online bekijken van reclamefolders. Het voorkomt papierverspilling en je kunt het virtuele drukwerk dat je wilt lezen aanpassen aan je eigen voorkeuren. Bovendien overweegt een aanzienlijk aantal mensen een brievenbussticker te nemen wanneer de folders online te raadplegen zijn.

Dit zijn de onder meer de uitkomsten van het onderzoek uitgevoerd in opdracht van E-folders.nl.

In het marktonderzoek staat het gebruik van de brievenbussticker en de interesse om online folders te lezen centraal. Hiervoor zijn 400 mensen telefonisch en op straat ondervraagd. Uit het onderzoek blijkt dat 12% van de huishoudens een brievenbussticker tegen ongewenst reclamedrukwerk op de brievenbus geplakt heeft. Daarvan heeft 9% een Ja/Nee sticker. Zij ontvangen geen reclamefolders. De andere 3% heeft een Nee/Nee sticker. Zij ontvangen geen reclamefolders en geen huis-aan-huisbladen. 
 
De reden om een brievenbussticker te nemen is voor 64,4% van de ondervraagden omdat ze een hekel hebben aan de rommel in de brievenbus. Daarnaast zegt 29,2 % van de ondervraagden de sticker geplaatst te hebben uit milieuoogpunt. Het is hun manier om een steentje bij te dragen aan een beter milieu. Bijna de helft van de groep met brievenbussticker geeft aan dat ze het jammer vinden dat ze de aanbiedingen uit de folders niet ontvangen. Slechts 6,3% van de ondervraagden geeft aan in zijn geheel niet ge?nteresseerd te zijn in reclame. 
 
Een interessante uitkomst is dat bijna een kwart van de ondervraagden zonder brievenbussticker overweegt een sticker te nemen wanneer de reclamefolders online te bekijken zijn. Daarbij spelen de argumenten geen papierverspilling (31,5%) en de mogelijkheid om alleen folders ontvangen waar de eigen interesse naar uitgaat (21,5%) een grote rol. 

Bron:
http://www.perssupport.anp.nl/


Geplaatst in

DelenEr zijn 10 reacties op dit artikel

 • Als aanvulling op eerdergenoemde site kunnen consumenten ook terecht op bijvoorbeeld http://www.reclamefolder.nl

  geplaatst op
 • Hallo,

  Veel nieuws artikelen heb ik gelezen over het online bladeren in Reclamefolders.
  Mijn conclusie is dat ik het nog waardelozer vind dan het bladeren in Reclamefolders op je keukentafel. Vond laatst een website waarvan ik denk dat het de oplossing is voor het hele reclamefolder probleem. http://www.voordeelzoeken.nl is een website die het naar mijn mening zeer ver kan schoppen en de reclamefolder daadwerkelijk kan verdrijven.

  Groet,
  Jan

  geplaatst op
 • ik moet een reclamefolder maken maar alleen weet ik niet hoe kunnen jullie me een voorbbeeld geven over de reclamefolders in engeland je vindt het zeker dom van mij maar ik heb het echt nodi ik moet het over 1 weekje inleveren man heelppppp me alstublieftt

  geplaatst op
 • Het milieu moet gespaard worden!

  Als er nieuwe technieken bestaan, waarom zou je de folder dan nog via de post willen bekijken? Bekijk ze gewoon via Folderaar.nl. Zij hebben elke dag de laatste aanbiedingen. Het zijn er zelfs te veel om door te kunnen nemen!

  geplaatst op
 • De digital publisher Omag.nl zet drukklare PDF-bestanden voor slecht 0,50 Euro per pagina om naar online folders. Deze zijn vervolgens eenvoudig via internet te verspreiden.

  geplaatst op
 • er zijn genoeg sites met onzin, ik kwam er een paar tegen met nuttige informatie. de meeste info stond op deze website over folderverspreiding. heel veel input en uitleg. voor iedereen die hierover meer wil weten is dit de website.

  geplaatst op
 • ik wil ook zo,n stikker plakken, wie kan mij vertellen waar ik die stikker kan krijgen

  geplaatst op
 • Aangezien e-folders al enige tijd reeds gestopt is hierbij nog een goed alternatief, namelijk Folder.nl waar verschillende reclamefolder aanbiedingen te vinden zijn.

  geplaatst op
 • Chan; Je kan op FoldersenKranten.nl 3 gratis nee/nee of nee/ja-stickers aanvragen (of een combinatie hiervan). Succes!

  geplaatst op
 • Ik wil de folders online niet meer ontvangen.
  Maar het lukt me niet om er vanaf te komen.

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.