Online veiling voor lijfrentes

Online veiling voor lijfrentes

Op 18 Augustus 2003 lanceert Marqes 8 (ING) de directe-lijfrenteveiling.nl. Bij deze online veiling komen de verzekeraars naar de klant toe om te bieden op zijn of haar direct ingaande lijfrente offerte, zodat de klant de hoogste uitkering krijgt.

De komende 10 tot 15 jaar zal een groot aantal lijfrenteverzekeringen en koopsompolissen expireren met een totale waarde van tientallen miljarden euro.s. Het grootste deel van de mensen sluit een direct ingaande lijfrente af om het vrijkomend kapitaal uit te laten keren. Shoppen bij het afsluiten van een direct ingaande lijfrente is absoluut de moeite waard. De uitkeringen voor een direct ingaande lijfrente van een klant kunnen maar liefst tot duizenden euro.s per jaar verschillen tussen verzekeraars. 
 
Normaal gesproken gaat de klant bij een aantal verzekeraars langs, vraagt offertes aan en vergelijkt deze. Niemand heeft natuurlijk tijd om alle verzekeraars te benaderen en te vragen om hun beste aanbieding. Maar door slechts een klein deel van het aanbod in de markt aan te spreken, kiest de klant dan wel de meest gunstige aanbieding die hij of zij kan krijgen? Zou het niet prachtig zijn als we het proces omdraaien en de verzekeraars naar de klant toe laten komen? Dat is juist wat de Directelijfrenteveiling heeft gedaan met een uniek veiling concept.

Bron:
http://www.perssupport.anp.nl/


Geplaatst in

DelenEr zijn 1 reacties op dit artikel

  • ING-dochter Marqes 8 (Wellowell) start volgende week met een speciale internetsite voor de veiling van direct ingaande lijfrenten. Op www.directelijfrenteveiling.nl bieden zo’n vijftig verzekeraars op offertes van klanten. Het sluiten van de lijfrente gebeurt offline, eventueel geholpen door een verzekeringsadviseur. De ING-site werkt onder meer samen met Acadium Bastion, Pensioen Platform, Expiratieweb.nl en Comoditas. Makelaar Aon doet op de eigen site ( www.aon.nl/expiratie ) iets soortgelijks. Twee maanden voor expiratie zoekt Aon voor klanten naar de beste offerte voor een pensioen-, lijfrente- of stamrechtverzekering.

    Bron: Assurantiemagazine

    geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.