Oorlog zorgt voor explosie internet

Oorlog zorgt voor explosie internet

De oorlog in Irak heeft alvast een cynisch neveneffect, ook het gebruik van het internet zal exploderen.

Net zoals dat na 11 september het geval was, verwachten analisten dat steeds meer mensen op zoek gaan naar online nieuws.

Volgens de Online Journalism Review krijgen de onderscheiden media een specifieke rol toebedeeld. Televisie brengt de emoties en het verhaal van de mensen die in de oorlog betrokken zijn. Het internet zal zich toespitsen op de feiten en cijfers maar daarnaast ook gericht zijn op meer achtergrond en diepgang. Verder zal de snelheid waarmee elk nieuwsfeit op het net gebracht wordt opvallen en de 24-uurs coverage van het gebeuren. Veel wordt ook verwacht van de videobeelden die door leden van de invasietroepen worden geschoten en die waarschijnlijk zullen zorgen voor ongecensureerde beeldverslagen op het internet.

Op het werk zal de oorlog via het internet gevolgd kunnen worden want tv-schermen zijn zeldzaam op de werkplek, computerschermen alom tegenwoordig. De interactiviteit van het medium maakt dat de internetgebruikers veel sterker hun betrokkenheid kunnen uiten, dat geldt zowel voor de voor- als de tegenstanders.

http://www.ojr.org


Geplaatst in

DelenEr zijn 0 reacties op dit artikel

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.