Oplage dagbladen daalt tot onder 4 miljoen

Oplage dagbladen daalt tot onder 4 miljoen

De totaal verspreide oplage in binnen- en buitenland telt in het eerste kwartaal van 2005 3.913.520 exemplaren. Hiermee dalen de dagbladen tot onder de grens van 4 miljoen exemplaren (daling van 3,3% ten opzichte van eerste kwartaal 2004). Dit blijkt uit de nieuwste kwartaalcijfers van HOI. De cijfers (pdf) zijn vandaag bekend gemaakt door Cebuco (via: mediaonderzoek.nl).


Geplaatst in

DelenEr zijn 1 reacties op dit artikel

  • Kennelijk loont het om het roer om te gooien, want zowel Parool als Trouw winnen een paar procenten. Ook het FD wint een beetje. (zie voor vergelijking met 2004 http://www.cebuco.nl/cms/data/images/16/HOI-vgl-1ekw05vs1ekw04.pdf). Opvallend vind ik de verliezen van sommige regionale kranten als het Haarlems Dagblad, Utrechts Nieuwsblad en Friesch Dagblad. Weet iemand toevallig of dat een oorzaak heeft?

    Zoals ik in mijn scriptie ook al zei, krijgt de papieren versie van de dagbladen het moeilijker. Met een gemiddelde daling van vier procent en een maximale winst van 2,3 procent (Trouw, wat niet veel is), blijf ik het somber inzien. Ben benieuwd wanneer de eerste 'koppen' gaan rollen.

    geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.