Pas op met Feedburner

Pas op met Feedburner

Sinds enkele dagen heeft Feedburner, een programma om het RSS-gebruik te meten, de service enigszins aangepast. Het is er niet op vooruit gegaan in mijn opinie, maar dat terzijde. De dienstverlening is wat schraler geworden, dus heb ik maar eens een upgrade gedaan van Standard Stats naar Total Stats. Dit om de doorkliks op artikelen beter te kunnen volgen. Dat kan met een trial period van 15 dagen. De service werd er wel iets beter op, maar haalde het niet met de Feedburner van voorheen. Dus maar weer een downgrade gedaan naar de Standard Stats. En vanaf dat moment telt Feedburner helemaal geen doorkliks meer.

Na wat e-mail verkeer met de US vertelde Feedburner me dat ik de checkbox ‘Feed item link clicks’ niet aan had staan. Die staat onder de tab Standard Stats. Voor de zekerheid weer even geupgrade en weer gedowngrade en wat blijkt, staat-ie weer uit. Dus als je net als ik weer terug wil naar de Standard Stats in plaats van de Total Stats, zorg er dan voor dat je die checkbox aan hebt staan.


Geplaatst in

DelenEr zijn 8 reacties op dit artikel

 • Aha, dat was het dus! Moest nog wel even zoeken waar ze nu die checkbox haden verstopt maar heb 'm inmiddels gevonden:

  geplaatst op
 • stond-ie bij jou ook uit?

  geplaatst op
 • Nope, maar had vandaag wel het idee dat de clicks niet werden gemeten. Vandaar dat ik even wilde controleren of bij mij alle instellingen van feedburner wel juist stonden.

  geplaatst op
 • "Het is er niet op vooruit gegaan in mijn opinie, maar dat terzijde."

  Dat soort statements moet je toch echt even uitleggen. In mijn ogen is de lay-out aangepast en zijn de services juist overzichtelijker geworden. Mijn stats lopen verder net zo lekker als vroeger. Mis ik iets?

  geplaatst op
 • Voorheen kon ik veel eenvoudiger informatie bekijken over welke artikelen hoe vaak waren doorgeklikt. Bovendien was de site veel sneller. Het gekke is wel dat ik sinds vanmorgen in Standard Stats de tab 'Item use' weer kan gebruiken. Eerder werd me verteld dat die dienst alleen in Total Stats toegankelijk was. Dat was mijn voornaamste kritiekpunt. Blijkbaar was ik niet de enige.

  geplaatst op
 • Onze feed van http://www.zeenz.nl wordt erg vertraagd door Feedburner. Zijn er meer die daar last van hebben, of vergeet ik ook ergens een vinkje?

  geplaatst op
 • Lucas, heb op marketingfacts geen last van vertraging door Feedburner; de laatste dagen wel wat problemen door gebruik van BlogBeat. Beide zijn extern gehoste services en die kunnen in voorkomden gevallen wel zorgen voor vertraging (helaas).

  geplaatst op
 • Blogbeat gaf ook hier problemen. De blogbeat-site was vanochtend down met als gevolg dat een script niet uitgevoerd kon worden. Daardoor haperde m'n blog dusdanig dat-ie niet oproepbaar was. Dan maar geen blogbeat.

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.