Pilotproject online super phicoop.nl is goed verlopen

Pilotproject online super phicoop.nl is goed verlopen

De pilot met de online supermarkt phicoop.nl is naar tevredenheid verlopen. De jaaromzet is uitgekomen op 36.000 euro en het gemiddelde bedrag per bestelling bedroeg 80,89 euro.

Het Vakcentrum Levensmiddelen, opdrachtgever van de pilot, komt tot de conclusie dat een webwinkel voor een zelfstandig ondernemer de moeite waard kan zijn. De pilot, uitgevoerd in samenwerking met Jumbo-ondernemer Jeu Philipsen, had een verzorgingsgebied van 25 kilometer rondom de winkel. In een later stadium werd dit teruggebracht tot 10 kilometer. Onder de bestaande klanten van de winkel werden brochures uitgedeeld, daarnaast werd in een deel van het verzorgingsgebied direct mail verspreid. In totaal hebben in de proefperiode 120 klanten 446 bestellingen gedaan. De helft hield het bij een bestelling, 25% deed meer dan 4 bestellingen. Bedrijven waren de grootste bestellers met bestedingen van tussen de 2.400 en 3.000 euro. Over het algemeen werd evenveel vers verkocht als in de fysieke winkel. De meeste omzet werd geboekt bij frisdranken. Jeu Philipsen wil de internetservices uitbreiden en ook bij de meer afgelegen woonkernen bezorgen.

Bron:
Levensmiddelenkrant nr. 14, p. 4, 1/5 p.


Geplaatst in

DelenEr zijn 0 reacties op dit artikel

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.