Podcast: de haat-liefdeverhouding van Danielle Guirguis met film

Podcast: de haat-liefdeverhouding van Danielle Guirguis met film

Daniëlle Guirguis produceert commercials, films en documentaires. Wat drijft haar? Waarom heet haar bedrijf Smarthouse? Hoe dealt ze met de lockdown? Waarom was ze jurylid bij het reclamefestival Lynx in Dubai (niet omdat ze veel verstand van films heeft)? Het zit allemaal in deze nieuwe aflevering van De Namarama Show.

Filmproducent Daniëlle Guirguis heeft een toffe bedrijfsnaam, namelijk: Smarthouse. Je zou kunnen redeneren dat het een vrij gewone naam is totdat je de descriptor ziet: arthouse advertising & indie films. Guirguis geeft een unieke draai aan het maken van commercials en is ook producent van speelfilms en documentaires. Ze is producent van de in Chili opgenomen La Holandesa, een film genomineerd voor een Gouden Kalf in de categorieën Beste Film & Beste Actrice. Daarnaast heeft ze ook nog een videoproductiehuis opgericht die de familie compleet maakt: Smart-S (zeg dat maar eens hardop).

Films maken zoals we dat deden is nu even geen optie meer

Maar films maken zoals we dat deden is nu even geen optie meer. Dan is het interessant om te horen hoe Guirguis de nabije toekomst van de film ziet. Zo is ze samen met een groep vooraanstaande producenten uit heel Europa bezig om oplossingen daarvoor te bedenken.

Verder onthult ze de échte reden waarom ze was uitgenodigd als jurylid voor het Lynx reclamefestival in Dubai. Wat is het grote verschil tussen reclames in het Westen en in de Arabische wereld? En wat heb je ervoor nodig om een speelfilm van de grond te krijgen in Nederland? En waar komt die naam Guirguis eigenlijk vandaan?

Veel plezier met deze nieuwe aflevering van De Namarama Show.


DelenEr zijn 0 reacties op dit artikel

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.