Problemen met Google AdWords

Problemen met Google AdWords

In veel Europese landen waren vandaag problemen met Google AdWords. Na het klikken op een advertentie kwamen bezoekers niet op de site van de adverteerder maar op een errorpagina van Google zelf. Het kan dus zijn dat de daadwerkelijke bezoekersaantallen lager uitvielen dan in de rapportages van AdWords te zien is omdat de advertentieklikkers niet goed werden doorgelinkt naar de website van de adverteerder.

Het lijkt erop dat deze problemen alleen op bij een klein percentage van de campagnes optrad.  Het is nog onduidelijk waar dit precies aan lag, hoeveel adverteerders deze problemen hadden en wat Google zal doen om de gemiste kliks te compenseren.

Zijn er anderen die hier vandaag iets van hebben gemerkt?

Zie ook: SERoundtable


Geplaatst in

DelenEr zijn 6 reacties op dit artikel

 • Hoeveel klikkers heeft Google Adwords eigenlijk wereldwijd per dag? Volgens mij kan dat aardig in de papieren lopen zo'n 'grapje'.

  geplaatst op
 • Het lijkt erop dat het een Europees probleem was. Maar dat gaat nog steeds om flinke bedragen natuurlijk.

  geplaatst op
 • Ja gisteren op zoek naar autosites en de Ad van Autoscout24 gaf de foutmelding: Nothing to see here...

  geplaatst op
 • Ik ben met enkele honderden campagnies actief, maar heb niets gemerkt. Integendeel. Gisteren een records aan kliks ontvangen.

  geplaatst op
 • @Rekenmodules. Het aantal kliks moet je eens kruisen met het aantal bezoekers. Er zijn kwesties bekend dat er meer kliks dan bezoekers waren....

  geplaatst op
 • Ik heb nooit last van google adword, die kun je in firefox gewoon uitzetten.

  gerrit

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.