Protest tegen commercial Yahoo!

Protest tegen commercial Yahoo!

Tientallen Britse televisiekijkers hebben een klacht over een televisiespot van het internetbedrijf Yahoo! ingediend bij de lokale reclamecodecommissie. Dat meldt The Guardian.

In de commercial ontwaakt een man na een wild vrijgezellenfeest. Hij staat naakt aan een boom gebonden. De feestvierder wordt beloerd door een man die volgens de klagers een homoseksueel moet voorstellen. “You can’t trust the kindness of strangers”, luidt de pay-off van het filmpje.

De stereotypering van mensen met een homoseksuele geaardheid is bij de klagende kijkers in het verkeerde keelgat geschoten en wordt als achterhaald en beledigend getypeerd. Velen maakten zich bovendien zorgen over het bagatelliseren van verkrachting van mannen. De slachtoffers van dat misdrijf worden volgens sommige klagers nu al vaak niet serieus genomen.

Bron:
http://media.guardian.co.uk/


Geplaatst in

DelenEr zijn 0 reacties op dit artikel

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.