Publieke omroep gaat p2p

Publieke omroep gaat p2p

Binnenkort kunnen we tv-programma’s van de publieke omroep gratis en legaal onderling downloaden via een p2p-netwerk. De publieke omroep begint met een proef met het aanbieden van tv-programma’s via de nieuwe Nederlandse p2p-software Tribler, ontwikkeld door wetenschappers van onder andere de TU Delft. Alle rechten van de programma’s die via Tribler worden aangeboden zijn afgekocht, zei William Valkenburg, de contentmanager van de publieke omroep, aldus Bright.


DelenEr zijn 8 reacties op dit artikel

 • Bittorrent en soortgelijke protocollen zijn erg interessant voor distributie. Het is vele malen sneller en goedkoper dan traditionele distributie (via internet).

  Ben benieuwd hoe de publiek hierop gaat reageert. Aangezien Tribler niet bekend is en niet massaal wordt gebruikt.

  geplaatst op
 • Ik snap iets niet: De rechten zijn afgekocht en toch zijn de downloads gratis & legaal. Dat geeft mij de indruk dat er nog ergens een addertje ligt te wachten...

  Of het sneller is valt trouwens nog te bezien. Bij voldoende server capaciteit haal ik via een "standaard" download gewoon de max. snelheid van mijn internetverbinding. Bij torrents hangt dat er maar net vanaf. Zeker met de Nederlandse zuinigheid als het op bandbreedte aankomt.

  Ps. Zou er bij het reactieformulier even gezet kunnen worden dat email verplicht is, dat had mij een berg typewerk gescheeld ;-)

  geplaatst op
 • een beetje off topic, maar ik zie zo veel dubbele entries in de marketingfacts feed in bloglines. gewoonlijk 2 maal maar dit bericht 3 keer.

  geplaatst op
 • Peter, je hebt gelijk. Op de een of andere manier gaat de synchronisatie tussen ExpressionEngine en Feedburner nog niet helemaal goed. Iemand suggesties om dit probleem op te lossen?

  geplaatst op
 • Daar heeft het nies mee te maken. Het heeft te maken met het feit dat als het bericht gewijzigd wordt hij weer opnieuw gelezen wordt in Bloglines en dus als nieuw bericht weergegeven wordt.

  Voortaan berichtjes in 1 keer goed schrijven dus ;)

  geplaatst op
 • Klopt willem, maar ik had daar in het verleden met pMachine geen last van. En zo nu en dan komt het inderdaad voor dat je een bericht wilt aanpassen (tikfouten, onjuiste formulering, etc). Daar ontkom je helaas niet aan.

  geplaatst op
 • Een foto van de 'Omroep-Torrent-bezegeling' en een vrij uitvoerig bericht over de details postte ik op:
  http://weblog.r-win.com/archives/technologie/publieke_omroep.html

  geplaatst op
 • Foto's van het congres van de lancering op
  http://www.flickr.com/photos/vannispen/sets/72057594084628575/

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.