Rabobank koppelt Privver aan online bankieren

Rabobank koppelt Privver aan online bankieren

Betalen van rekeningen via een acceptgiro wordt vanaf volgend jaar een stuk eenvoudiger. De Rabobank heeft het systeem samen met TPG Post ontwikkeld, maakten beide ondernemingen gisteren bekend.

Een druk op de knop is voldoende om een digitale variant van de voorgedrukte betalingsopdracht naar de bank te sturen. Veel Nederlanders bankieren via internet, maar de meeste rekeningen komen nog via de post. Het digitaal betalen van de bijgevoegde acceptgiro’s is een omslachtige klus. Nu moet een lange reeks codes handmatig worden overgenomen om de rekening per computer te voldoen.

Speciale postbus
Bij de nieuwe dienst krijgen Rabo-klanten via een speciale elektronische postbus de acceptgiro toegezonden. Door middel van de normale identificatiecode op de bankpagina op internet krijgen ze toegang tot de kant-en-klare digitale betaalopdrachten. Een handtekening zetten, is daarom niet nodig.

Rabobank is vooralsnog de enige bank die deze dienst aan gaat bieden samen met TPG. Medio 2005 moeten de circa 1,7 miljoen internetklanten van de bank gebruik kunnen gaan maken van de digitale acceptgiro.

Volgens de bank is het systeem makkelijker voor de klant en goedkoper voor bedrijven. Jaarlijks versturen bedrijven en goede doelen circa vijfhonderd miljoen acceptgiro’s. TPG en Rabo denken vooral grote bedrijven zoals telecomondernemingen, verzekeraars en energiemaatschappijen te interesseren voor de digitale rekeningen.

TPG Post regelt de afhandeling van rekeningen voor onder meer KPN, Univ?, Casema en VGZ. Ongeveer 135.000 particulieren ontvangen van deze bedrijven geen post, maar een digitale factuur. ABN Amro laat weten de digitale acceptgiro “een interessante ontwikkeling’’ te vinden.

Bron: ANP

Zie ook:
http://www.webwereld.nl/


DelenEr zijn 0 reacties op dit artikel

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.