Reclamefilmpjes in drogisterijen zorgen voor toename omzet

Reclamefilmpjes in drogisterijen zorgen voor toename omzet

Drogisten die reclamefilmpjes vertonen, zien de verkopen flink toenemen. Dit blijkt uit een pilot van het bedrijf Retail in Motion. De proef in drie DA’s, een Dio en een Crestgroep-lid, duurde zes weken.

De drogisterijen werden met kleine beeldschermen voor het schap uitgerust. In de categorie gezondheid nam de verkoop met 20% toe, en het getoonde A-merk steeg 36% in verkoop. Wel was tegelijkertijd de commercial voor het betreffende merk op tv te zien.

Retail in Motion werkt voor de reclameschermen samen met Skala Nederland. De retailer betaalt niet voor de verschillende filmpjes, adverteerders zijn 47,50 euro kwijt per winkel voor een tijdspanne van drie weken.Vanaf april 2004 zullen vooralsnog 100 drogisterijen beeldschermen in de winkels krijgen. Fluimicil en Vemedia hebben al reclamezendtijd geboekt.

Bron:
http://www.adformatie.nl/


Geplaatst in

DelenEr zijn 0 reacties op dit artikel

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.