ReclameReview: Grolsch Kornuit

ReclameReview: Grolsch Kornuit
, Hardcopy
@davidbrinks

Hoe val je op in de overvolle biermarkt? Dat is de vraag die Grolsch zichzelf heeft gesteld. Het antwoord was volgens hen Kornuit, een fris pils van en voor de jongere generatie. Met deze commercial wordt het nieuwe bier geïntroduceerd.

Credits:
Bureau: Alfred International
Account: Jochem Kleine, Mireille Elberse
Creatie: Aad Kuijper, Patrick de Zeeuw
D.O.P.: Wouter Westendorp
Editor: Kim Hinrichs
Klant: Marjan Luit, Gisela Rule, Martijn Bouwman, Melanie Koning
Producer: Gideon Rijnders, Paul Brand
RTV: Sophie van Pelt
Regisseur: Job van As
Strategie: Marcel van Wing
Productie: In Case Of Fire
Postproductie: Capthca!
Geluid: FC Walvisch
Muziek: LAB-3

De doelstelling:
Grolsch Kornuit introduceren als een verrassend fris pils.

De uitwerking:
Al 400 jaar zet Grolsch alles op alles voor het lekkerste bier. Zo ook de jongste generatie brouwers van Grolsch. Deze jongste generatie is altijd op zoek naar iets nieuws. Op geheel eigen wijze brouwen zij een nieuw verrassend fris pils: Kornuit. Progressief Vakmanschap wordt dat genoemd. Het verhaal van de Kornuiten wordt verteld in deze nieuwe commercial.

Het oordeel:
Als de commercial begint, denk ik: "Wat is hier nu anders aan in vergelijking met andere biercommercials?" Gerst, hop, mooie landschappen, klassieke muziek... Maar al snel blijkt dat dit precies is wat de makers willen dat ik denk. Zodra de heerlijke rockmuziek ("Kicking my can" van Navarone) begint, ondergaan de beelden ook een verjonging. De jongste generatie brouwers van Grolsch blijkt nu aan het roer te staan en zij doen het op hun manier. Losser, frisser, jonger. Dat de smaak van Grolsch Kornuit niet verder wordt omschreven dan 'fris pils' en 'zachte afdronk' vind ik geen probleem, want zoiets moet je toch eerst zelf proeven voordat je een oordeel kunt vellen. Daarom vind ik dit als geheel een prima commercial, ook in de korte versie. De sfeer is helemaal in lijn met de gedachte achter Kornuit. Het enige minpuntje aan de commercial vind ik de stem van Gerard Ekdom. Die vind ik niet echt Kornuiterig. Zeker niet wanneer hij "Kornuit!" roept op het einde.


Geplaatst in

DelenEr zijn 2 reacties op dit artikel

 • Erg goede commercial, die goed in de huidige tijdsgeest pas waarbij authenticiteit en hip erg dicht aan elkaar verbonden zijn. Die link weet Grolsch in deze commercial goed te leggen, terwijl het dicht bij de eigen identiteit blijft.

  geplaatst op
 • Zojuist mij laten verleiden om Kornuit te kopen.
  Dit is met geen bier te vergelijken.
  De prijs is hoger dan een doorsnee biertje in d supermarkt maar smaakt er niet beter op.

  "Eens komt er een dag dat ik geen Grolsch drink maar bier".

  Dit was twe keer dat ik het kocht namelijk,
  de eerste en de laatste keer. Wat een uilenzijk!

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.