ReclameReview: #PhonesAreGood

ReclameReview: #PhonesAreGood

Het Britse telecombedrijf Three gaat lekker recalcitrant de strijd aan met mensen die zeggen dat het vroeger, zonder smartphones, beter was.

Credits

Creatie: Wieden + Kennedy Londen
Regisseur: Ian Pons Jewell
Verantwoordelijk bij Three: Shadi Halliwell

Doelstelling

Meer mensen laten overstappen naar Three door de likeability te verhogen.

Uitwerking

Hoezo was vroeger alles beter, toen we nog geen smartphones hadden? Leg dat maar eens uit aan de kapitein van de Titanic of aan Neanderthalers met honger. Three komt met ludieke voorbeelden van situaties waarin een smartphone mét een goede internetverbinding echt wel een verbetering is ten opzichte van 'vroeger'.

Oordeel

Ja, hij is best grappig. Maar doordat hij zo onrealistisch is, neem je deze commercial tegelijkertijd niet zo serieus. Terwijl Three nu juist wel serieus bekend wil staan als de beste netwerkprovider. En dat doen ze ook nog behoorlijk omslachtig, met de algemene hashtag en boodschap #PhonesAreGood...

Het is gewoon te makkelijk, vind ik. Even een paar grappige historische situaties uitbeelden (voor zover Eva en Mozes al historisch genoemd mogen worden) waarin je de smartphone integreert en dan zeggen 'Phone 1, Haters 0'. Ik denk dat het mij vooral tegenstaat dat er een wedstrijd van gemaakt wordt. Vroeger was het niet beter, het was anders. Mensen zijn flexibel en veranderen mee met de ontwikkelingen en de tijdsgeest. That's it.

Misschien is Three in Groot-Brittannië zo bekend qua commercialstijl dat het direct duidelijk is wie de afzender is. Maar waarom zou iemand een commercial van 2,5 minuut bekijken waarbij nog niet eens heel duidelijk is wie de afzender is en wat de boodschap is? Three gokt er duidelijk op dat de grappen ervoor zorgen dat de commercial blijft hangen of zelfs viral gaat. Maar of de doelgroep ook onthoudt wie er betaalt voor die productie- en uitzendkosten? Ik vraag het me af.


DelenEr zijn 0 reacties op dit artikel

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.