ReclameReview: Reaal (Freek Vonk)

ReclameReview: Reaal (Freek Vonk)
, Hardcopy
@davidbrinks

Het thema 'Lekker geregeld' van Reaal wordt in deze nieuwe commercial met Freek Vonk en zijn zogenaamde moeder verder geladen.

Credits

Bureau: Etcetera
CCO: Ben Imhoff
Creatie: Raymond van Schaik, Maarten Remmers
Strategie: Job Koopman
Agency Producer: Marieke Prette
Business Director: Danny van de Wetering
Regie: Sven Super (In Case Of Fire)
Producer: Arjan Oosterveer
Special Effects&Sound: PostOffice
Studio Freek: Freek Vonk, Jochem Manus v/d Jagt, Rosalie Stone, Sesanne Leeuwenburg

De doelstelling

Communiceren dat bij Reaal alles ‘Lekker geregeld’ is en alles weer op zijn pootjes terecht komt.

De uitwerking

In de nieuwe commercials van Reaal staan Freek en zijn moeder centraal. Zij zorgt ervoor dat alles lekker geregeld is voor Freek, voor als hij weer eens in de problemen komt met zijn avontuurlijke werkzaamheden. In de eerste commercial zien we Saskia Vonk, gespeeld door een actrice, die Freek al van jongs af aan helpt om van zijn obsessie voor gevaarlijke dieren zijn beroep te maken. Zo ruimt zij zijn post op en verzorgt zijn huisdieren als hij weer eens op reis is. En voordat hij op reis gaat zorgt zij voor een goede ongevallenverzekering. En die laatste heeft hij hard nodig nadat hij een spannend avontuur beleeft bij de reuzenpanda’s…

Het oordeel

De muziek op de achtergrond geeft al aan dat je deze commercial vooral niet serieus moet nemen. Daarvoor is het Debiteuren Crediteuren-gehalte te hoog. Om die reden weet je als kijker ook meteen dat het niet de echte moeder van Freek Vonk is. En dat je dus waarschijnlijk iets grappigs gaat zien.

Het zijn kleine grapjes: tijgerbrood, een slangenpak, moeder Saskia die de losgebroken tarantula liefkozend en zonder angst terug in zijn huisje zet... Je blijft dus wachten op de grote grap, de uitsmijter. Dat blijkt uiteindelijk een panda te zijn die Freek wel ziet zitten. Ah, dus daar heeft hij die ongevallenverzekering voor!

Sympathiek overkomen, daar lijkt het Reaal om te doen in deze commercial. Dat lukt aardig, al moet ik zeggen dat ik de grappen niet geweldig vind. Daarnaast denk ik dat de link tussen Reaal (verzekeringen) en Freek nog wat duidelijker moet worden, want nu verdrinkt de gesproken informatie soms in de visuele informatie die de commercial bevat.

O ja, mocht je jezelf afvragen of Freek wel echt verzekerd is als die panda hem iets aandoet: dat is hij. In de voorwaarden van de ongevallenverzekering van Reaal vond ik namelijk deze passage:

U bent wel verzekerd voor waagstukken als deze echt nodig waren om uw werk te doen. Of als dit nodig was voor (een poging tot) het redden van mensen, dieren en/of zaken of bij rechtmatige zelfverdediging.

DelenEr zijn 0 reacties op dit artikel

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.