ReclameReview: Veilig Bankieren

ReclameReview: Veilig Bankieren
, Hardcopy
@davidbrinks

De Nederlandse Vereniging van Banken is al een tijdje bezig met de campagne Veilig Bankieren, waarin een online veiligheidsinstructeur de hoofdrol speelt. Nu is er een vervolgcommercial die dieper ingaat op de achterliggende motieven van mensen om zich online onveilig te gedragen.

Credits

De vorige campagne was gemaakt door XXS, dus ik neem aan deze ook.

De doelstelling

Mensen bewegen om zich beter te wapenen tegen online gevaren.

De uitwerking

In de rol van talkshowhost gaat de online veiligheidsinstructeur Marc in gesprek met Shirley, die het niet zo nauw neemt met haar online veiligheid.

Het oordeel

Ik vond de vorige commercial prima uitgewerkt. Lekker overdreven (wat bij sommige mensen uiteraard irritatie opwekt), maar er wordt wel 20 keer gezegd wat je precies moet doen als je in een onveilige situatie komt. 'Hang op, klik weg en bel uw bank.' Door het zo simpel te maken, onthoud je het beter.

Dat is een heel verschil met deze langere commercial. De metaforen die Marc gebruikt voor de firewall en virusscanner (beschermd opgevoed worden door je ouders) gaan een beetje ver, vind ik. Er is ook heel veel afleiding van de eigenlijke boodschap in deze commercial. Eerst het introfilmpje van Shirley, dan de oefeningen die ze in de studio doet en de drukke montage van de video.

Daarom vind ik deze commercial veel minder sterk dan de vorige versie. De boodschap wordt naar mijn idee niet goed genoeg overgebracht. Misschien had Marc gewoon weer als een drillsergeant "Firewall, antivirus, software-updates" moeten roepen.


DelenEr zijn 0 reacties op dit artikel

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.